Yazar Füruzan... 91 YAŞINDA VEFAT ETTİ!

Yazar Füruzan... 91 YAŞINDA VEFAT ETTİ!

Edebiyatımızın önemli isimlerinden yazar Füruzan hayatını kaybetti. Usta kalem 91 yaşındaydı.

Füruzan'ın yaşamını kaybettiği haberini sosyal medya aracılığıyla şair Elif Sofya duyurdu. Ünlü yazarın bir fotoğrafını paylaşan Sofya haberi "Füruzan sonsuzluğa gitti" sözleriyle verdi.

Çağdaş Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan ve gerçek adı Feruze Çerçi olan yazarımız 1970'li yıllarda verdiği eserlerle, Sevgi Soysal ve Adalet Ağaoğlu’yla birlikte edebiyatımızın en önemli kadın yazarları arasında yerini almıştı.

Feruze Çerçi adıyla 29 Ekim 1932'de İstanbul'da doğan Füruzan, yazarlık hayatı boyunca soyadını hiç kullanmamasıyla tanınmıştı. 1958'de ünlü karikatürüst Turhan Selçuk'la evlenen Füruzan eşinin soyadını yazarlık yaparken kullanmamasını  “Ben o yıllar çok ünlü bir soyadı taşıyordum.

Çok ünlü, çok saygıdeğer iki adamın kendi akıllarıyla, emekleriyle ve yetenekleriyle ünlendirdiği saygıdeğer bir soyadıydı. Ben, o ünlenmiş soyadının bana sağlama ihtimali olan kolaylıklarına hiç yanaşmak istemedim. Ben, yazarlığımın sınanmasını tek başıma göğüslemek istedim" diyerek açıklamıştı...

 

Kaynak:hürriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.