Wimbledon Tenis Turnuvası...İPTAL EDİLDİ, SİGORTA ZARARI KARŞILAYACAK!

Wimbledon Tenis Turnuvası...İPTAL EDİLDİ, SİGORTA ZARARI KARŞILAYACAK!

İngiltere'nin başkenti Londra'da 29 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Wimbledon Tenis Turnuvası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edildi.

Organizasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, bu yıl 134'üncü kez yapılması planlanan turnuvanın iptal edilerek 28 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerine alındığı belirtildi. 

Açıklamada, koronavirüsün insan sağlığına yönelik büyük bir tehdit oluşturduğu ve iptal kararının en iyi seçenek olduğu vurgulandı.

Turnuva için bilet alan tenis severlerin ücretlerinin iade edileceği ve gelecek yıl aynı günlere bilet alabilmeleri için öncelik sağlanacağı kaydedildi.

Dünyanın en eski gradslam turnuvası olan Wimbledon'ın 2. Dünya Savaşı'nın ardından ilk kez iptal edildiği belirtildi.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez!

İngiliz basınında Sportsmail’de yer alan habere göre kulübün risk ve finans komitesi birkaç yıl önce sigorta poliçesine dünya çapında salgın yani pandemi yaşanması durumunu da ekletti.

1945’ten bu yana ilk kez oynanmayacak olan Wimbledon, yan gelirler olan ürünü satışı ve yemek satışı gelirlerinden mahrum kalacak ancak anlaşma gereği büyük kalemler olan yayın gelirleri ve bilet gelirlerin kaybetmeyecek.

2018 rakamlarına bakılacak olursa 254.8 milyon Pound gelir elde eden Wimbledon’ın bu rakamlarını göz önüne alırsak, The All England Club yaklaşık 250 milyon Pound’luk bir zarardan poliçesi gereği kurtulacak.

Haberde yer alan detaylara göre poliçe en ekstrem durumları karşılıyor.

Kraliçe’nin vefatı da maddeler arasında!

Bu maddeler arasında terör saldırıları, Kraliçe’nin vefatı ve ulusal yas ilan edilmesi durumları da yer alıyor.

29 Haziran ve 12 Temmuz arasında gerçekleştirilmesi planlanan Wimbledon’la ilgili karar oynanmama yönünde verildi. 

Wimbledon’ın tamamen iptal kararı alması halinde teniste bu sezonun oynanmayacağı konuşuluyordu. Fransa Açık ise başlangıç tarihini Eylül’ün 20’sine almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.