WhatsApp... ŞÜPHELİ GRUPLARDAKİ KULLANICILARI BANLIYOR!..

WhatsApp... ŞÜPHELİ GRUPLARDAKİ KULLANICILARI BANLIYOR!..

WhatsApp, gruplardaki denetimleri sıklaştırdı. Kullanıcılar artık, bir grupta sadece bulundukları için bile banlanabiliyorlar.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılar tarafından hissedilmese de katı güvenlik kurallarına sahip.

Bu güvenlik kurallarının aşılması, kullanıcıların WhatsApp hesaplarının banlanmasına ve o telefon numarasının bir daha WhatsApp ile ilişkilendirilememesine neden olabiliyor.

Şimdi ortaya çıkan bilgilerse kullanıcıların, sadece bir grupta oldukları için bile banlanabileceklerini ortaya koyuyor.

WhatsApp, son dönemlerde grupları daha yoğun denetliyor gibi görünüyor.

Çünkü ortaya çıkan raporlar, WhatsApp'ın son dönemlerde gruplara bağlı banlanma veya askıya alınma durumunda artış yaşandığını gösteriyor.

Hatta öyle ki bir üniversite sınıfında 100 kişiden fazla katılımcının olduğu bir grup, grup isminin yasadışı tabirler içermesi nedeniyle banlanmış durumda.

Üstelik WhatsApp, sadece bu grubu değil grup üyelerinin hesabını da banladı.

Yukarıdaki gibi pek çok rapor, şu şıralar forumlarda dolaşıyor. Üstelik WhatsApp, yasaklanan kullanıcılara herhangi bir neden de sunmuyor. Kullanıcılar, hiç konuşmaya katılmadıkları bir grupta yasa dışı bir eylem olması durumunda banlanabiliyorlar. Bu da aslında kullanıcıların, gruplar konusunda daha hassas davranmak zorunda olduklarını gösteriyor. Çünkü WhatsApp'tan banlandıktan sonra yapılabilecek tek şey yeni bir telefon numarası almak.

İşin belki de en can sıkıcı noktası, WhatsApp'ın bu konuda hiçbir şey yapmıyor oluşu. Şöyle ki; eğer WhatsApp hesabınız banlanırsa ve bu durumun neden kaynaklandığıyla ilgili WhatsApp ile iletişime geçerseniz, sadece otomatik cevaplar alıyorsunuz. Bu da hesabınızdaki banın kaldırılamayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla tüketiciler, hesaplarının banlanması konusunda çaresiz kalıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.