Vuslat... HER HAYIRDA BİR ŞER, HER ŞERDE BİR HAYIR!

Vuslat... HER HAYIRDA BİR ŞER, HER ŞERDE BİR HAYIR!

Yapımını A23 Medya’nın, yönetmenliğini Barış Yöş’ün üstlendiği ve senaryosunu Betül Yağsağan’ın kaleme aldığı Vuslat, 21 Ocak Pazartesi saat 20:00’de 3. bölümüyle ekrana geliyor.

Başrollerini Kadir Doğulu, Devrim Özkan, Ümit Kantarcılar ve Mehmet Özgür’ün paylaştığı ve kadrosunda Baran Bölükbaşı, Pelin Uluksar, Serra Pirinç, Gamze Süner Atay, Erdem Akakçe, Özcan Varaylı, Şeyla Halis, Gözde Kaya gibi önemli isimlerin yer aldığı Vuslat’ın 3. bölüm birinci fragmanı yayınlandı.

Tüm karakterlerin insana ait hallerini İbni Arabi’nin Satranc-ı Urefa oyunu ile anlatan “Vuslat”ın üçüncü bölümü ise şöyle:

Aziz’in yolu Meczub’la yeniden kesişiyor. Kerem, Fırat ve Feride’ye reddedemeyecekleri teklifler yapıyor. Davut, Şükrü’yü aramaya devam ediyor.

Feride ve Hasibe’nin konuşmasını duyan Faik karakolun yolunu tutuyor. Salih, Ahmet ve Tekin’i gizemli bir göreve çıkarıyor.

Aziz, nezaretten çıkınca herkesle yüzleşiyor. Meczub, gizemli bir şekilde salıveriliyor. Kerem, oyunlarını oynamaya devam ediyor.

Fırat, mahalleye caka satmaya dönüyor ancak beklemediği bir tepkiyle karşılaşıyor. Kerem’in gizli planı hiç beklenmedik bir olayla sonuçlanıyor.

“Vuslat”, 3. Bölümden itibaren Barış Yöş’e Emanet!

TRT 1 ekranında her Pazartesi 20.00’de yayınlanan “Vuslat” dizinde yönetmen değişikliği yaşandı!

Sevilen dizinin yönetmen koltuğunda 3. bölümden (21 Ocak Pazartesi) itibaren başarılı yönetmen Barış Yöş oturacak.  Dizinin ikinci yönetmenliğini ise Zeliha Orman üstleniyor.

“Vuslat” Hakkında

Vuslat, bir “aşk yolculuğu” nun serüvenini anlatıyor. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı gibi imkansız aşkların hikayelerinden ilham alan “Vuslat”, İbn Arabi’nin Satranc-ı Urefa oyununun üzerine inşa ediliyor.

Bu oyun, İslam tasavvufunda kişinin “İnsan-ı Kâmil” olma yolculuğundaki 101 basamaktan oluşuyor. Oyunun her basamağındaki maddeler ise “iyi insan” olmak için gereken temel insani kavramlardan başlayarak, derinleşen bir yapıyı irdeliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.