Twitter...KORONAVİRÜS YALAN HABERLERİNE SAVAŞ AÇTI!

Twitter...KORONAVİRÜS YALAN HABERLERİNE SAVAŞ AÇTI!

Twitter, Yeni Tip Corona Virüs (Covid-19) İle İlgili Yanıltıcı Veya Tartışmalı İddialar Öne Süren Paylaşımlar Konusunda Kullanıcılarını Uyaracak...

Yeni kurallar çerçevesinde sosyal paylaşım ağının, hangi tweetlerin etiketleneceğine karar vereceği ve paylaşımlar zararlı ise saf dışı bırakılacağı belirtildi.

Siyasetçilerin paylaşımlarının da 40 dilde yapılacak etiketleme sistemine tabi tutulacağı, bazı tartışmalı twitlerin, altında kullanıcıları Kovid-19 hakkında ek bilgi içeren bir linke yönlendiren etiketle ağda kalmayı sürdüreceği kaydedildi. ABD Başkanı Trump’ın herhangi bir bilimsel dayanağa başvurmadan virüsün Çin’den kaynaklandığına ve Çin devletinin bu konuda herhangi bir şey yapmadığına dair açıklamaları olmuştu. Amerikan Başkanının bu düşüncesinin paralelinde atacağı tweetlerin nasıl muamele göreceği merakla bekleniyor.

Twitter, Koronavirüsü 5G’ye Bağlayan Haberleri Yasakladı...

İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (COVID-19) tüm dünyada hayatı durma noktasına getirmiş durumda. Neredeyse dünya üzerindeki her ülkede görülen virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 180 binin üzerinde. Virüse karşı bilim insanları aşı ve ilaç geliştirebilmek adına dünyanın dört bir yanında çalışmalar yürütüyor. 

Salgına karşı sosyal medyada ise yanlış bilgiye karşı bir mücadele sürüyor. Zira uzmanlar yanlış bilgi ve sahte haber paylaşımlarının en az salgın kadar tehlikeli olduğu görüşünde.Bu mücadele kapsamında mikro blog platformu Twitter yeni bir adım attı. Twitter 5G’nin koronavirüsün yayılmasına neden olduğu yönündeki içerikleri yasaklama kararı aldı. Özellikle son haftalarda 5G ile ilgili pek çok komplo teorisi üretilmiş bu teknolojinin corona virüs salgını ile bağlantılı olduğu iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.