Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı...‘TÜRK SEYİRCİSİNİN BU FİLMİ SEVECEĞİNİ BİLİYORUM’

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı...‘TÜRK SEYİRCİSİNİN BU FİLMİ SEVECEĞİNİ BİLİYORUM’

Yapımcılığını ‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ ile büyük başarı kazanan Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği ‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’ ekibi ve oyuncuları düzenlenen basın toplantısında sezonun en iddialı filmini anlattılar.

 

Cuma günü tüm Türkiye’de, ardından dünyanın birçok ülkesinde gösterime girecek filmin yapımcısı Mehmet Bozdağ, basın toplantısının açılış konuşmasını yaparken “Diriliş ve ‘Kuruluş’la Osmanlı Devleti’nin kuruluş sürecini ele aldık.

Hayallerimden biri Osmanlı Devleti’nin suyun öte yakasına geçme hikayesiydi, Balkanlar’a geçişini anlatmaktı.

İki yıl boyunca çalıştık, hikayesi yazıldı, büyük bir plato yapıldı ve projeyi hayata geçirdik. Bizim için bu bir başlangıç” şeklinde konuştu.

Bozdağ “Sinemanın krizde olduğu bir dönemde büyük bir bütçeyle, risk alarak girdik.

Tarihi projeler konusunda yeterli tecrübemiz var, her anlamda dünyanın izleyeceği bir iş çıkardık.

Türk sinemasında ilk defa bir proje dünyanın çeşitli ülkelerinde gösterime girecek. Yalnızca Güney Kore’de 100 salonda vizyonda olacağız.

Şu anda 40 ülke satın aldı, sürekli artıyor. Filmden çok mutluyum. Beğenmediğimiz işi seyirciye sunmuyoruz zaten. 30 milyon TL’ye yakın bütçe harcadık ki bu rakam platomuz olmasına rağmen böyle.

‘Diriliş’te de risk almıştık, o zaman da kimse inanmamıştı. Türk seyircisinin bu filmi çok seveceğini biliyorum. Onun ruhunu, onun hikayesini yansıtıyor” dedi.

Basın toplantısına filmin yönetmeni Kamil Aydın’ın yanı sıra oyuncular Emre Kıvılcım, Ece Çeşmioğlu, Levent Özdilek, Serdar Gökhan, Cemal Hünal, Eren Vurdem, Sezgin Erdemir, Funda İlhan ve Fatih Paşalı katıldı.

Filmde Sungur Bey rolünü canlandıran Emre Kıvılcım “Sungur davası devlet olan usta bir akıncı.

Akıncı olabilmek için çok çalıştım. İzleyicilerimiz görecek, Türkiye’nin en iyi aksiyon sahnelerini çektik” dedi.

Filmde Alina karakterine hayat veren Ece Çeşmioğlu, projeyle ilgili “Hayatımda herhangi bir projeye bu kadar çalışmamıştım.

Zaten böyle olması gerekiyormuş, çekerken anladım. Alina özgürlüğüne düşkün, iyiliği esas alan bir kız.

Sungur, Alina’nın kurtarıcısı oluyor oradan da bir aşk doğuyor” dedi.

Levent Özdilek rolünü ve projeyi “Filmde Sırp Kralı Lazar’ı oynadım. Hikaye akıncılarla Lazar’ın mücadelesine odaklanıyor.

Çok yoğun bir hazırlık dönemimiz oldu. Seyircimiz müthiş aksiyon sahneleri izleyecek. Lazar çok doğurgan bir roldü, çok sevdim bu rolü. Yolumuz açık olsun” sözleriyle anlattı.

Usta oyuncu Serdar Gökhan görüşlerini “Gençliğimden beri bu tip filmler yapıyorum. ‘Türkler Geliyor’da çok daha rahat şartlarda çalıştık, çok güzel bir iş çıktı ortaya.

Yapımcımız Mehmet Bozdağ’a teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yapılmamış özel bir proje. İnşallah bu filmin başarısıyla birlikte devamı gelecek” sözleriyle ifade etti.

Basın toplantısının ardından oyuncular topluca objektiflere poz verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.