Türkiye Gezginler Derneği... DÜNYA REKORTMENİ GEZGİNLER BİR ARADA!..

Türkiye Gezginler Derneği... DÜNYA REKORTMENİ GEZGİNLER BİR ARADA!..

Dünyanın en fazla gezen kişisi Harry Mitsidis, Türkiye Gezginler Derneği’nin davetlisi olarak Türkiye’deydi.

Dünyanın en çok gezenleri listesine 42.sıradan girmeyi başaran Türkiye Gezginler Derneği Başkanı Prof.Dr.Orhan Kural’ın davetlisi olarak  gelen Harry Mitsidis,  5 Aralık Çarşamba günü Armada Otelde düzenlenen yılsonu balosuna katıldı, Türk gezginlerle anılarını ve deneyimlerini paylaştı.

Birleşmiş Milletlere kayıtlı 193 ülke var. Bu ülkeler gezi açısından toplam 1281 bölgeden oluşuyor. Henüz 46 yaşındaki Gezgin Harry Mitsidis, 1281 bölgenin 1169 tanesini gezerek Dünya rekorunu elde etti.

Türkiye Gezginler Derneğinin Yıl Sonu Balosuna; birbirinden güzel şarkılarıyla değerli sanatçılar Selçuk Ural ve Hayko da katıldı.

Selçuk Ural ve Hayko en güzel şarkılarını seslendirirken kendilerine dernek tarafından “Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü” verildi…

Aynı ödüle TIP dalında da Medipol Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölüm başkanı Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt’da layık görüldü…

Gecede, Gezginler Tiyatrosu “Orhan Kural Görevde” adlı oyunu sergiledi ve büyük beğeni topladı.

Derneğe yeni üye olan Cumhuriyetin ilk kadın pilotlarından Madelet Grabbe Başusta’ya ve Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’e teşekkür plaketi verildi.

Magazinkolik Genel Yayın Yönetmeni Nurcan Sabur’un jüri başkanlığını yaptığı farklı ülkelerin kıyafetlerinden oluşan “Kıyafet yarışması” geceye renk kattı.

Baloda bir de Dünya rekoru gerçekleşti. Arnavut moda tasarımcısı Stela Skenderaj’ın  üç boyutlu yaklaşık 41 metrekarelik  kadın kostümü üzerindeki 180 resimden oluşan sergisi, Gezginler Derneği yıl sonu balosuna katılan yüzlerce kişiyi büyüledi.

Kostüm üzerindeki 180 resim, insanlık tarihinin çeşitli bölümlerinin resmedildiği bir zaman tüneli  formatında tek parça olarak imal edilmiş.  

Stela Skenderaj’ın tek başına on yıllık bir çalışma sonucu hazırladığı sergi, Dünya Kadın Rekorları kapsamında  “Kadın Kostümü Üzerindeki En Büyük Resim Sergisi” rekorunu kırdı.

Zafer Doğan Orkestrası, Seval ve Muzaffer çiftinin Dans Gösterisi, Serap Yenici mini konseri;  gezginlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen gecenin diğer renkleriydi.

İŞTE GECEDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.