Tekin Gönenç...ÜNLÜ ŞAİR HAYATINI KAYBETTİ!

Tekin Gönenç...ÜNLÜ ŞAİR HAYATINI KAYBETTİ!

Ünlü şair ve yazar Tekin Gönenç hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan haber sonrası “Tekin Gönenç kimdir?” sorusunun cevabı merakla araştırılıyor.

Tekin Gönenç kimdir? Ünlü şair ve yazardan gelen vefat haberi sonrası bu sorunun cevabı merakla araştırılıyor.

Peki, Tekin Gönenç kimdir? İşte, ünlü şair ve yazarla ilgili merak edilen detaylar…

TEKİN GÖNENÇ KİMDİR?

8 Mart 1933'te Sivas Yıldızeli'nde dünyaya gelen Tekin Gönenç, 1955'te İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

1968-1970 yılları arasında Michigan Üniversitesi'nde psikofarmajoloji öğrenimi gördü. İlaç ve kimya sanayisinde yöneticilik yaptı.

İngiltere ve bazı Orta Doğu ülkelerinde çalıştı. PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, BESAM ve MESAM üyesi olan şair, 1989 yılından sonra danışmanlık hizmetini İstanbul'da devam ettirmiştir.

İlk şiiri ‘Tümevarım’, 1955 yılında Varlık dergisinde yayımlandı. Varlık, Yeditepe, Türk Dili, Şiir Ülkesi ve Öküz dergilerinde yayımladığı şiirlerinde yalnızlık ve aşk konularını yalın bir dille işledi.

Ayrıca çeşitli sanat dergilerinde inceleme-derleme yazıları ve gezi izlenimleri de yayımladı.

Ses sanatçısı Mehmet Özkaya ise sosyal medya hesabından ölüm haberini şu sözlerle bildirdi.

"Kıymetli arkadaşlar, “Gönlü güvercinli kadın”, “Unutamıyorum gecem yok artık Gündüzüm yok”, “Yağmur duası”, pek çok   şiirleri bulunan Değerli şair Tekin Gönenç’in bugün vefatını  öğrendim..

Çok üzüldüm.Şair dizeleriyle, yalnızlıkların ve tükenmişliklerin bizi yaşamdan koparan noktalarından aşkın umut çığlığını yeşerterek içine düştüğümüz karamsarlıklardan ve güz hüzünlerinden çekip çıkarmasını çok iyi biliyor.

Aşk onun dizelerinde, tıpkı çeliğe su veren bir demirci ustasının direnci ve sabrıyla, acının ve yokluğun karanlığından köpürttüğü bir coşkunun orman ışıltısına dönüşmekte.”

(Tansu Bele) Sözleri Tekin Gönenç’e ait Türk Müziğine farklı bir bakış açısı olarak düşündüğüm bu Bestemi sizlerle paylaşmak istedim.. Mekanı cennet olsun.."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.