Son Havadis Gazetesi... 10.YILINI ÖDÜLLER VEREREK KUTLADI!

Son Havadis Gazetesi... 10.YILINI ÖDÜLLER VEREREK KUTLADI!

Selahattin Şimşek’in sahibi olduğu, Maltepe’nin etkin yerel yayınlarından Son Havadis Gazetesi, 10. yılını coşkulu bir geceyle kutladı. Gazete yönetimi, 10 yılı geride bırakmış olmalarını “Maltepe’de Yılın EN’leri” adlı ödül gecesiyle renklendirdi.

Son Havadis Gazetesi Yılın EN’leri Ödül Töreni, Maltepe Dream Hill Hotel’de yoğun ilgiyle gerçekleşti. Düzenlenen törende 18 ödül sahiplerine kavuşurken; sanatçıların sahne performansları, izleyicilerin hayli coşkulu vakit geçirmesini sağladı.

Son Havadis Gazetesi’nin 10. yılı dolayısıyla organize edilen törenin sunuculuğunu Yeliz Turmuş üstlendi. Başta “Türk Sinemasının Yaşayan Efsaneleri” ödülüne layık görülen Hababam Sınıfı oyuncularından Ahmet Arıman, Teoman Ayık ve Tuncay Akça’nın sahne performansı olmak üzere sanatçıların izleyicilerle hep bir ağızdan söylediği şarkılar, katılımcıları müziğe doyurdu.

SELAHATTİN ŞİMŞEK: 10 YIL KOLAY GEÇMEDİ…

Son Havadis Gazetesi Yılın EN’leri Ödül Töreni, İmtiyaz Sahibi Selahattin Şimşek’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasına “Bizleri yalnız bırakmayarak şahsımı ve gazetemi onore ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek başlayan Şimşek; 45 yıllık yaşamının son 10 yılına gazeteci olarak basın camiası içinde devam ettiğini, 10 yıllık serüvende ne kadar çok dost biriktirdiğini bugün daha net gördüğünü dile getirdi. Bu 10 yılın kolay geçmediğini belirten Selahattin Şimşek; “Yaptığımız doğru haberlerden dolayı kimi zaman tehdit gördük, kimi zaman şantaj, fakat pes etmedik. Ben bir gazeteciyim. Siyasetten spora, sanattan iş dünyasına birçok insanı yakından izliyor ve gözlemliyorum. Gözlemlerimiz neticesinde toplum yararına mücadele eden örnek insanları da tek tek tespit ediyoruz. Hem 10. yılımızı kutlayıp hem de bu güzide insanları sizlerin huzurunda naçizane ödüllendirmek istiyoruz” dedi.

EN İYİ BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ: ALİ KILIÇ

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın şahsen katıldığı ödül töreninde kendisine “En İyi Belediye Başkanı” ödülü layık görüldü. Ödülü Selahattin Şimşek’ten teslim aldıktan sonra konuşmasına eski bir gazeteci olduğunu hatırlatarak başlayan Kılıç; “Bir meslektaşımın yerelde ne kadar zor koşullarda yayıncılık hayatını sürdürmesinin ve bunu 10 yıl içerisinde adım adım, ilmik ilmik örerek buralara gelmesinin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Gazeteciler için koşulların ağır olduğunu ifade eden Ali Kılıç, basın camiasında emeği geçen herkese ve yaşamını yitiren gazeteci üstatlara hem selam gönderdi, hem de saygıyla yad etti.

YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ: EMİN OLCAY

Tiyatro dalında adını altın harflerle yazmış 72 yaşındaki Emin Olcay, eşi Hayat Olcay ile beraber geldiği ödül töreninde Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. “Bu ödülü vermek beni inanılmaz heyecanlandırdı. Kendisi çok hayran olduğum bir sanatçı” diyerek ödülü teslim eden 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün ardından mikrofonu eline alan Emin Olcay; “Nice on yıllar diliyorum Selahattin Bey. Yedi yıldır Maltepe’deyim. Küçük, 60 kişilik bir tiyatro salonum var. Öğrenciler yetiştiriyoruz. Kahvemi içmeye bekliyorum sizleri” şeklinde konuştu.

EN BAŞARILI İŞ ADAMI ÖDÜLÜ: NURİ ERKOÇ

Maltepe’nin En Başarılı İş Adamı Ödülü’nü, ilçenin tanınmış ve sevilen iş adamlarından Azmi Oktay’dan alan Maltepespor eski Başkanı Nuri Erkoç ise; “Çok güzel bir gece, nezih bir topluluk. Maltepespor’da 15 yıl aralıksız çalıştım. Herkese gecesinin güzel geçmesini diliyorum” dedikten sonra ödülünü kaldırarak sevinçle fotoğraf çektirdi.

EN İYİ İŞ ADAMI: KADEM EKŞİ

Ödül töreninde Yılın En İyi İş Adamı Ödülü’nü almak üzere kendisine ödülü takdim edecek olan Mehmet Erikçi ile birlikte sahneye çıkan Ak Parti Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Kadem Ekşi, öncelikle fotoğraf çektirdi. Mikrofonu eline alan Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi; “Son Havadis Gazetesi’nin sahibi değerli dostumuz Selahattin Şimşek ve katılımcıları en kalbi duygularla selamlıyorum. Basın özgür olmalı. Hizmetler takdir edilmeli, doğru olarak da yansıtılmalı” ifadelerini kullandı. Daha sonra sözü alan Kadem Ekşi, Mehmet Erikçi’ye teşekkür ederek; “Aktif bir kardeşiniz olarak koşmaya, üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu birikimleri harmanlayacağımız yeni bir döneme hep beraber yelken açacağız” diye konuştu.

İZ BIRAKAN SANATÇI ÖDÜLÜ: SEYFİ DOĞANAY

seyfi-doganay-.jpg

2015 yılında aramızdan ayrılan merhum Seyfi Doğanay’a layık görülen İz Bırakan Sanatçı Ödülü’nü almak üzere sahneye gelen kızı Eda Doğanay, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş’ın takdimiyle ödülü aldıktan sonra “Ne büyük şeref. Bir insanın evlatlarına bırakabileceği, hiçbir şekilde maddi değeri olmayan bir miras” dedi.

 

 

 

GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI’NA ÖDÜL

Gökyüzü Eğitim Kurumları’na layık görülen Yılın En İyi Eğitim Kurumları Ödülü’nü almak üzere Doktor Hüseyin Öztürk, kendisine ödülünü takdim eden Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Işıkdağ ile sahneye çıktı. Işıkdağ; “Son Havadis Gazetesi’nin sahibi Selahattin Şimşek’in bu muhteşem gecesinde bir nevi ev sahibi olarak hoşgeldiniz ve sefalar getirdiniz diyorum. Öncelikle toplumun hoşgörüsüne ve sizlerin vicdanına sığınıyoruz. Hocamı da almış olduğu ödülden dolayı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. Doktor Hüseyin Öztürk, katılımcıları öncelikle selamlayarak; “Ben bir öğretmenim, ben yetiştiren bir adamım. Gökyüzü’nün öğrencileri sizlere selamlar söylediler ve ellerinizden öptüler” diyerek, 22 yıldır Maltepe’de bir okul olduğunu dile getirdi ve Son Havadis Gazetesi’ne bu ödülü kendisine layık gördüğü için ayrıca teşekkür etti.

EN İYİ MAGAZİNCİ: NURCAN SABUR

Magazin dalında yıllarını geçirmiş Nurcan Sabur ile beraber ödülünü takdim etmek üzere sahneye gelen Mirze Şimşek, Yılın En İyi Magazincisi Ödülü’nü Nurcan Sabur’a takdim etti. Bu yıl mesleğinde 41. yılı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sabur, şunları söyledi: “Rahmetli Abdi İpekçi döneminde işe başladım, onun yanındaydım. Selahattin Şimşek’in yaptığı işin zorluğunu belki de içinizde en iyi bilen benim. Yerel basın, çok yakın zamanda ulusal gazetelerin önüne geçecek. O günler çok yakında.”

SİNEMANIN YAŞAYAN EFSANELERİ: HABABAM SINIFI

Türk Sinemasının Yaşayan Efsaneleri Ödülü’ne layık görülen Hababam Sınıfı oyuncularından Ahmet Arıman, Teoman Ayık ve Tuncay Akça, ödüllerini Son Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selahattin Şimşek’ten aldı. Ödüller takdim edildikten sonra Hababam Sınıfı’nın ünlü oyuncuları, muhteşem bir sahne performansıyla dinleyicileri coşturdu.

SELAHATTİN ŞİMŞEK’E DEĞERLİ HEDİYE

Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği adına Cevizlispor Başkanı Ahmet Gümüş, Son Havadis Gazetesi’nin 10. yılı dolayısıyla İmtiyaz Sahibi Selahattin Şimşek’e bir çift altın kalem hediye etti. Hediyeyi alan Şimşek; “Gazetecilerin alabileceği en güzel hediye kalemdir. Gerçekten çok etkilendim” diyerek duygusan anlar yaşadı.

 

 

Kaynak:anadoluyakası.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.