Sinem – Didem Balık...BENİMLE SÖYLE'NİN EN ŞIK KADINLARI!

Sinem – Didem Balık...BENİMLE SÖYLE'NİN EN ŞIK KADINLARI!

‘Benimle Söyle’nin en renkli jüri üyelerinden Avusturya’da yaşayan opera sanatçıları OperaTwins adıyla da tanınan Sinem – Didem Balık kardeşler şık ve gösterişli kostümleriyle dikkat çekiyor.

Kanal D’nin, yapımcılığını Medyapım’ın, sunuculuğunu Enis Arıkan’ın üstlendiği, 100 kişiden oluşan jürisine Birce Akalay’ın kaptanlık yaptığı yeni şarkı yarışması “Benimle Söyle” 15 Haziran Cumartesi günü yeni bölümü ile ekrana geliyor.

didemsinembalik_benimlesoyle1.jpg

 ‘Benimle Söyle’nin en renkli jüri üyelerinden Avusturya’da yaşayan opera sanatçıları OperaTwins adıyla da tanınan Sinem – Didem Balık kardeşler şık ve gösterişli kostümleriyle dikkat çekiyor.

didemsinembalik_benimlesoyle4.jpg

Bu şıklıklarının mimarı ise 89 ülkede 3000'den fazla noktada satış noktası olan, 2019'da 'Yılın En İyi Moda Markası' seçilen; Abiye Giyimde Türkiye'nin gururu J'adore.

didemsinembalik_benimlesoyle2.jpg

J'adore'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nezahat Kayışkan; abiye giyimde dünya çapında iddialı olduklarını belirterek, dünya çapında başarılı sanatçılarımız Sinem – Didem Balık kardeşler için kostüm hazırlamanın kendileri için de çok özel ve gurur verici olduğunu belirtti, ‘Çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bize’ dedi.

didemsinembalik_benimlesoyle3.jpg

DİDEM – SİNEM BALIK KİMDİR?

OperaTwins (Opera İkizleri) adıyla tanınan Didem ve Sinem Balık, İzmir'de doğdular. 1998-1999 yıllarında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldular.

1998 yılı sonlarında, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kariyerlerine başladılar.

Antalya Opera ve Balesi'nde Sinem Balık; Kálmán'ın Çardaş Prensesi operetinde, Slyva Varescu baş karakterini, Didem Balık; Verdi'nin La Traviata operasında Flora karakterini canlandırdı.

Sanatçılar; 2000 yılında Konservatuvar Mezunları Derneği tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Avusturya'ya gönderildiler.

Viyana'ya Prayner Konservatuvarı'na devam ettiler. 2003 yılında, Sinem Balık Viyana Devlet Opera ve Balesi Korosu'yla (Staatsoper) Salzburg Festivalin'de (Salzburger Festspile) 7 eserde söyledi. Didem Balık Teather an der Wien'de 2 ayrı eserde görev aldı.

Avusturya'da; Plácido Domingo, Lia Lantieri, Katia Riccarielli, Dolora Zajick, Juan Diego Flórez , Maximilian Cencic, Francisco Gutiérrez, Toma Popescu ve Manfred Mayerhofer gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle ile repertuvar, yorum ve teknik çalışmaları yaptılar. Didem Balık, 2007 yılında "I Due Timidi" Operası Signora Guidotti, Madre di Mariuccia ve Lisa rollerini Viyana Kammeroper'de temsiller verdi.

Sanatçılar, 2000 yılından beri "OperaTwins" olarak aralarında Avusturya ve Türk Cumhurbaşkanları, Benin Kralı, Viyana Eyalet ve Belediye Başkanları, Parlamenterler, prens, prensens ve kontların bulunduğu, dünyanın çeşitli şehirlerinde;

Viyana, Linz, New York, Washington, Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Galaz'da konserler verdiler.

Viyana Belediye Sarayı, Birleşmiş Milletler, Hoffburg Sarayı, Türk Büyük Elçiliği, Düsseldorf Parlamentosu, Brüksel Avrupa Parlamentosu, Washington DC'de Stratmore Music Center, New York'ta 2006 ve 2008 Türk Festivali, Light House'da konserler yaparak beğeni topladılar.

7 dildeki repertuvar çeşitliliğiyle birçok uluslararası festivale katılan OperaTwins'in repertuvarlarında;

Opera aryaları, duetlerinin yanı sıra, Broadway Müzikalleri, Operetler, Zarzuella, Film müzikleri, Türk bestecilerinden eserler de bulunmaktadır.

Opera İkizleri hala Avusturya'nın Viyana şehrinde yaşamaktadırlar.

Amerika ve Avrupa’da Krallar , Kontlar , prens ve prenseslere ,diplomatlara  konserler veren “OperaTwins”Opera ikizleri Didem ve Sinem Balık Türkiye’de halk konserleri ve konser salonlarında verdikleri konserlerle ile dikkat çekiyorlar.

Türkçe Nostaljik pop şarkılarının yanı sıra,Türk ve Arjantin Tangoları, müzikaller, opera ve operetler söyledikleri gibi Türküleri de severek söylüyorlar.

Aşk ve Nostalji, Aşk ve Tango, Aşk ve Müzikaller adlı konseptlerde konserler yapan İkiz Operacılar, Aşk ve Tango adında bir albüm yaptılar.

Albümde Türk ve Arjantin Tangoları seslendiren ikiz kardeşler otoriteler tarafından arşivlik bir albüm niteliğinde olarak değerlendirmesini büyük bir mutluluklar karşıladılar.

Sinem - Didem Balık kardeşler; Kanal D’ye de yayımlanan, Med yapım Fatih Aksoy’un yapımcılığını üstlendiği orjinal ismi 'All Together Now' olan “Benimle Söyle” yarışma programında kostüm ve taçlarıyla en dikkat çeken jüri oldularve ülkemizde büyük bir yükselişe geçtiler.

Yaptıkları nitelikli , sempatik yorumlar ve sevecen kişilikleri ile hem jüri arkadaşlarının hem de TV karşısındaki halkın sempatisini topladılar.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.