Seyhan Arman...'BABAM BANA HOMOSEKSÜEL GİBİSİN DEDİ!'

Seyhan Arman...'BABAM BANA HOMOSEKSÜEL GİBİSİN DEDİ!'

Uzman klinik psikolog ve yazar Gökhan Çınar'ın hazırlayıp sunduğu ''Katarsis'' programı yepyeni bölümleriyle ''Bana Göre TV''de yerini aldı.

Konukları ve  gündem yaratan sohbetleri ile dikkat çekmeye devam eden Katarsis X-Tra’nın bu haftaki konuğu transeksüel kimliği ile tanınan sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman oldu.

15 YAŞINDA EVDEN AYRILDIM!

Gökhan Çınar'ın çoçukluğunu ve ailesiyle olan ilişkilerini sorması üzerine Seyhan Arman; 
''Çocukluğumda 15 yaşıma kadar iki tane ev hatırlıyorum Adana’da. 

Birisi uzunca bir evdi, biz ona tren ev derdik, ikincisi ise bahçeli bir evdi, sonrasında ise ben zaten evde yoktum. 

Bahçesi olan ev, benin ailemle yaşadığım son evdi. Babamla yaşadığım büyük bir tartışmayla birlikte 15 yaşında evden ayrıldım, beni ben yapan ilk kırılma noktası buydu belki. 

Babamın, benim küçük yaşlardan itibaren ismini koymadığım ancak kabul ettiğim transeksüelliğimle ilgili ettiği hakaretleri beni evden ayrılmaya zorladı, şimdi baktığımda onun öğrendiği ve doğru bildiği şeyleri düşünürsem, onu anlayabiliyorum ama o gün bu gündür kendisiyle görüşmüyorum.’’ diye konuştu.

BABAM BANA HOMOSEKSÜEL GİBİSİN DEDİ!

Evden uzaklaşma dönemini anlatan Seyhan Arman, Gökhan Çınar’a şunları anlattı; 
''Babam bana giydiğim turuncu bir şort yüzünden homoseksüel gibisin dedi ve bu laf bana o zaman çok ağır geldi. 

O an şunu düşündüm; ben sizin yüzünüzü yere düşürmemek için kendimden ödün veriyorken bana ettiği bu laf çok kırıcı olmuştu, bu yüzden onunla tartıştım ve evet ben homoseksüelim dedim. 

Evde büyük bir kıyamet koptu ve o an evi terk ettim. Hadi ben 15 yaşında bir çoçuğum, rest çektim ama sen nasıl çoçuğunu bırakabilirsin? 

Toplumun iki yüzlülüğünün onda yaratacağı baskıyı anlayabiliyorum ama bir insanın evladına bunu yapmasını asla anlamıyorum. Bu yüzden onu özlemiyorum.’’

KENDİMİ İYİ HİSSETTİĞİM TEK ŞEY PALYAÇOLUKTU!

Geçmişi ile ilgili çok özel hikayelerden söz eden oyuncu Seyhan Arman o dönemleri şöyle özetledi; 
''Ben cinsiyet kimliğimi daha küçük yaşlarda adını koymadan kabul ettim, ilkokula bile başlamadan farklı olduğumu hep hissettim, adını daha bilmeden farklıyım diye düşünüp bu durumu kabul ettim. 

Bu durum benim için bir sorun olmadı ancak daha sonra insanlar için sorun olmaya başlayınca benim için de sorun oldu ve herkesle mücadele ettim. 


Ailemin yüzünü yere düşürmemek için çabaladım, ailemle olduğum dönemlerde rol yapmak zorunda kaldım, o dönemler bana kendimi iyi hissettiren tek şey iş olarak yaptığım palyaçoluktu.''

 

BENİM TEK ŞANSIM KENDİMİ KABUL ETMEM OLDU!

Gökhan Çınar’a transeksüelliği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Seyhan Arman şunları dile getirdi;
''Bilimin ne dediği gerçekten önemli değil. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Sen benim yaşadığımı kitaptan okuyarak anlayabilir misin? 

Anlayamazsın. Bu yüzden bana bu kadar ahkam kesemezsin, maalesef transeksüeller bu toplumun yargılarıyla büyüdüğü için çok zorlanıyor. 

Ailelerin çoçuklarını kabul etmekten başka bir çareleri yok. Benim tek şansım aynaya baktım ve kendimi kabul ettim, ayaklarımın üstünde sağlam durdum, bu zamana kadar kimseden kaçmadım, bana transeksüelsin dediklerinde; evet oyum dedim! 


Ben kaçmadıkça insanlar afalladılar, insanlar bir sürü maske takıyor bu hayatta ama transeksüeller takmıyor. 

Transeksüel olmak bir hastalık değil, tedavisi mümkün değil ama homofobinin ve transfobinin tedavisi mümkün.’’

Yeni jeneresyon ile bunları aşıyoruz, bu tasvirler artık geride kalıyor, yeni nesilden umutluyum, bu farkındalık artıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.