Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği...MEDYA OSCARLARINDAN  ZEYNEP KARTAL’A ÖDÜL!

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği...MEDYA OSCARLARINDAN ZEYNEP KARTAL’A ÖDÜL!

Modacı Zeynep Kartal, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) geleneksel "Medya Oscarları Ödülleri" nin 40. kuruluş yıldönümünde ödüle değer bulundu.

Moda dünyasında 30 yılı geride bırakan tasarımcı Zeynep Kartal, hem Türkiye’de hem de İngiltere’de birbirinden farklı sosyal sorumluluk projelerini hayat geçirmesiyle de tanınıyor. Kartal ayrıca defileleri öncesinde Türkiye’nin tanıtımı adına pek çok sergi ve sunum da gerçekleştirmeye devam ediyor.

Ünlü tasarımcı, Londra Moda Haftası kapsamındaki defilelerinin sırasında dünyaca tanınan İngiliz mimarı Thomas Allom’un İstanbul ziyareti sırasında simgesel yapıları resmettiği gravür sergisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun farklı din ve etnik kökenlere mensup halklarının giyimlerini anlatan “Elbise-i Osmaniyye” gibi pek çok sergiyi gerçekleştirerek Türkiye’nin tanıtımına destek verdi.

Zeynep Kartal son defilesinde ise Suriyeli sığınmacı kadınlarla koleksiyonunu hazırlayarak dünya basınında da adından söz ettirmişti.

Zeynep Kartal, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) geleneksel "Medya Oscarları Ödülleri" nin 40. kuruluş yıldönümünde aldığı ödülle ilgili olarak “ Ülkemizin yurtdışındaki tanıtımına ve sosyal sorumluluk projelerine verdiğim desteklerden dolayı RTGD’nin bu ödülüne layık görülmekten mutluluk duyuyorum.

Ülkemin tanıtımına katkı sağlayarak insanların hayatına dokunuyorsam ne mutlu bana… Ömür boyunca saklayacağım bu değerli plaketi, Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almaktan ayrıca gurur duydum.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.