ÖMÜR GEDİK; NAİF GÖRÜNÜŞLÜ KAPLAN PARÇASI!

ÖMÜR GEDİK; NAİF GÖRÜNÜŞLÜ KAPLAN PARÇASI!

Birkaç gece önce Bebek Catz sahnesinde hem de doğum gününü kutladığı gece Ömür Gedik'i dinledim.

Hürriyet Kelebek ekindeki köşe yazarlığının yanı sıra, sinema eleştirmeni, sunucu, hayvan hakları savunucusu, Haçiko 'nun kurucusu ve şarkıcılık!.. İşte bu karpuzları iki koltuk altına sığdırmayı başaran naif görünümlü kaplan parçası güzel bir kadın karşımdaki.

Ben ise onu ilk kez dinliyorum. Piyasaya şarkı söylüyorum diye çıktığından beri kıyasıya eleştirilen Ömür Gedik tüm acımasızlıklara kulaklarını tıkayıp işine bakmış.

Benimle söyleşi yaptığı gün 'Müzikten kazandığımı Haçiko ya harcıyorum' demişti.

Bende ona o zaman daha çok çalışman gerekiyor diye karşılık vermiştim.

Antalya Altın portakal ödül törenindeki performansı yerden yere vurulmuş olmasına rağmen inatla şarkı söylemeye ve sahneye çıkmaya devam ediyor. Hatta yeni albümünü de hazırlıyor bu arada.

Şarkı söylediği mekanın dolu olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Biz o gece Magazinkolik sitesi sahibi Nurcan Sabur, müzisyen kardeşim Emre Akım ve eşim Nazmi Sunal ile dinledik Ömür'ü.

Küçük bir grup ile sahne yapıyor. Kendi ses rengine ve ses aralığına göre sakin şarkılar seçmiş. Sesini forse etmemeyi öğrenmiş. Bağırıp çağırmadan yumuşak yumuşak söylüyor.

İngilizce şarkılar da söylüyor ve bence başarılı. Zaman zaman detoneleri de var ama Nurcan Sabur'un söylediğine göre her geçen gün daha iyi şarkı söylüyormuş.

Zaten sahnede söyleyerek olgunlaşır bir şarkıcının tarzı. Ne kadar çeşitli türde sahne yaparsa o kadar iyi gelir soliste.

Ömür 'de bu çok bariz. Risk almaması , sesinin gücünü öğrenmiş olmasını ben sevdim. Şarkıcıyım dese de önünde daha uzun ve eziyetli bir yol var. Ancak işin şeklini kapmış..

Repertuarı da geniş, diyalogları güçlü. Kendine has ses rengi hiçte kulakları tırmalamıyor.

Gayet cesur, atılgan. Ne diyeyim. Önünde çoook uzun ve dikenli bir yol var. Nice yıllara Ömür Gedik!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.