“Nora-Bir Bebek Evi”... ADANA'DA SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKIYOR!..

“Nora-Bir Bebek Evi”... ADANA'DA SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKIYOR!..

stanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Nora-Bir Bebek Evi” adlı oyunuyla “5. Şehir Tiyatroları Buluşması” kapsamında Adana seyircisinin karşısına çıkıyor.

Şehir Tiyatroları Buluşması’nda, Türkiye’nin Mersin, İstanbul, Denizli, Diyarbakır gibi birçok ilinden şehir tiyatrolarının yanı sıra Almanya, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sincan Uygur Özerk Cumhuriyeti, Gagavuzya Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan tiyatro grupları bir araya geliyor. 

Henrik Ibsen’in yazıp Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyun, 15-16 Ekim 2018 tarihlerinde saat 19.00’da Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Oyunun konusu: 

Modernizmin tiyatrodaki kurucusu Henrik Ibsen doğumunun 190. yılında çağdaş insanın dramını anlatmaya devam ediyor.

Maddi baskı altında rekabete sürüklenen bireylerin yıkımını ve yok olan değerleri ele alırken, insan onuru ve kişiliğinin eşsiz yanına vurgu yapıyor.

Konusunu gerçek yaşamdan alan başyapıtında gerçek sevgi üzerine kurulmayan birlikteliğin ve birey olarak kadının varolamadığı bir yuvanın nereye savrulacağını gösteriyor.

“Nora (Bir Bebek Evi)”, yazımının üzerinden yüz kırk yıl geçmiş olmasına rağmen bugün de tartışılmaya ve güncelliğini korumaya devam ediyor.

Oyunda; Berna Adıgüzel, Cengiz Tangör, Hakan Arlı, Mert Tanık, Nurdan Gür, Reyhan Karasu,  Yeşim Koçak rol alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.