Neslihan Atagül Doğulu... HADSİZ İÇİN EŞİ İLE RÖPORTAJ YAPTI!

Neslihan Atagül Doğulu... HADSİZ İÇİN EŞİ İLE RÖPORTAJ YAPTI!

Neslihan Atagül Doğulu, Yeni Projesi “Hadsiz” İsimli Online Derginin İlk Sayısını İnstagram Hesabından Takipçileriyle Buluşturdu...

"HADSİZ" DERGİ İLK SAYISIYLA YAYINDA!

İçeriği, çarpıcı fotoğrafları, çekici röportajları ve “hadsiz” konuklarıyla fark yaratacak yeni proje ‘Hadsiz’, bugün itibariyle Instagram hesabı üzerinden yayınlandı.

İlk konuk olarak Kadir Doğulu’nun ağırlandığı online dergi, oyuncu Deniz Tansel Öngel’in de “Hadsizlerden Bir Hadsiz: Hasan Ali Yücel” yazısına yer verdi.

Online dergi, ilham veren pek çok farklı konuk ve hikayeyle aylık olarak takipçilerle buluşacak.

görsel7.jpg20.jpg

Neslihan Atagül Doğulu ve Kadir Doğulu Çiftinden İlk Karşılıklı Röportaj!

Online derginin ilk sayısında okurları karşılayan büyük sürpriz ise Neslihan Atagül Doğulu’nun eşi Kadir Doğulu ile yaptığı röportaj oldu.

Doğulu çiftinin ilk karşılıklı röportajında Neslihan Atagül Doğulu, sorduğu sorularla;

Kadir Doğulu ise vermiş olduğu cevaplarla takipçilerin severek okuyacağı son derece keyifli bir sohbete imza attılar.

Görsel, yazılı ve işitsel olarak yayınlanan röportajda sahip olduğu ve yegâne sahip çıkmak istediği, yaşamak büyütmek istediği şeyin aşk olduğunu söyleyen Kadir Doğulu, tek soru sorma hakkı olması halinde de soru sormayı ortadan kaldırabilecek bir hal istediğini dile getirdi.

Neslihan Atagül Doğulu’nun objektifine poz veren Kadir Doğulu, “Herkesin merakı giderilsin, herkes birbirini anlamış olsun, soru sorma gereği kalmasın” temennisinde bulundu.

Kendisinde en beğendiği özelliğin insanlarla arasında mesafe olmadığını açıklayan Doğulu, hadsizliği ise daha “insan evladının belki ilk dönemlerinde yaşadığı ama bugün hasretle beklediği ve aradığı şey, gerçek özgürlük” olarak niteledi.

1.jpg20.jpg

Deniz Tansel Öngel’in Kaleminden Hasan Ali Yücel Portresi

Derginin ilk sayısına katkı veren bir diğer isim de oyuncu Deniz Tansel Öngel oldu.

“Hadsizlerden Bir Hadsiz Hasan Ali Yücel” başlıklı yazısıyla “Hadsiz” derginin kuruluş amacı ve yer vereceği hadsiz kişilere en uygun kişiliklerden biri olan Hasan Ali Yücel’i ele alan Öngel, onun en hadsiz kişiliğini yazıya döktü.

Hasan Ali Yücel, 12 yıl milletvekilliği, 7 yıl Millî Eğitim Bakanlığı yapan hem Aşık Veysel hem Mozart bilenlerin hem Dede Korkut hem Moliere okuyanların, hayvancılığın en ileri tekniklerini bilip, tamirat yapabilenlerin, kendi köylerine gidip her yeri aydınlatanların olduğu Köy Enstitüleri’nin kurucularındandı.

Ülkemiz adına önemli işlere imza atan böyle biri de herkesi hayran bırakan kişiliğiyle ilk sayının ilhamı oldu.

Instagram’a özel olarak hazırlanan şık tasarımıyla, içeriğini Neslihan Atagül Doğulu’nun objektifinden yansıyan çarpıcı fotoğrafların oluşturduğu dergi, bugünden itibaren Neslihan Atagül Doğulu’nın Instagram hesabında tüm ilham almak isteyenlerle buluşacak.

Hadsiz Önsöz

Genel olarak kullanımı; saygısızlık, cehalet, kendini beğenmişlik, başkalarının işine karışmak, kibirli olan ‘hadsiz’ kelimesi özünde ‘sınırsız’ anlamındadır.

Had: Sınır
Hadsiz: Sınırsız demektir.

Kendi içime, giyindiğim bedene, oturduğum odaya, evime, yaşadığım sokağa, şehre, ülkeye, geldiğim dünyaya sığamadığım dolup dolup taştığım duygusu epeydir var olan bir haldi.

Kendi hadsizliğimi tahmin edip ne denli sınırlandır(ıl)dığımı gördüm.

Herhangi bir şeye, birine hadsiz demek için neyin had/sınır olup olmadığını düşünüp had/sınır kelimesinin anlamını içleştirmek gerek.

Biz zaten sahip olduğumuz sınırsızlığımızda, bir hadle/sınırla büyütüldük, büyütülüyoruz, sebepleriyse; yaşam koşulları, kültür, coğrafya, aile, politik!

Fakat biz haddimizi bilip, her zaman o haddin dahasını merak etmeyi sevdik. Çünkü haddimizi görüp aşmamız gerek. İnsanın yetkinliğinin sınırı olmamalı.

Peki niçin sınırlar var? İnsanlar arasındaki sınır, şehirler arasındaki sınır, ülkeler arasındaki sınır…

Sınır nedir? Sınır ihtiyaç duyulası bir şey midir Aslında hiçbir haddin/sınırın olmadığını bilsek…?

Hadsiz insan, hadsiz toplum, hadsiz ülke, hadsiz dünya, hadsiz kainat, hadsiz sevgi, hadsiz cömertlik, hadsiz bilgi paylaşımı, hadsiz özgürlük kavramlarının ve nicelerinin aynı anda, aynı hadsizlikle yaşama getirildiğini düşünsenize…

başliksiz-1.jpg20.jpg

Sözün özü, bizlere biçilenin dışına çıkan insanlarla birleşip muhabbet etmek. İlham olsun, ışık olsun, hadsiz olsun diye.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.