Muhsin Ertuğrul...ÖLÜMÜNÜN 41.YILINDA BELGESELİ İLE ANILDI!..

Muhsin Ertuğrul...ÖLÜMÜNÜN 41.YILINDA BELGESELİ İLE ANILDI!..

İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları bir gelenek olarak her yıl, büyük ustayı vefat yıldönümünde kabri başında anıyordu. Bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu geleneği ifa edemese de ustay 2018 yapımı Muhsin Ertuğrul Belgeseli ile anıldı.

Belgesel, İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat Youtube kanallarında, Muhsin Ertuğrul’un vefat yıldönümünde, 29 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’de sanatseverlerle buluştu.

Muhsin Ertuğrul’un sanat hayatına ışık tutan belgesel, ömrünü tiyatroya adayan büyük ustanın ve ülkemizde tiyatronun önemli bir döneminin perdesini aralıyor.

Metiner Ürer’in senaryosunu yazdığı, Toron Karacaoğlu’nun seslendirdiği, Can Atilla’nın müziklerini yaptığı ve Yılmaz Atadeniz’in yönetmenliğini üstlendiği Muhsin Ertuğrul Belgeseli’nde, araştırmacı ve tiyatro sanatçısı Metin Üner, sinema yazarı ve araştırmacısı Burçak Evren, tiyatro ve sinema sanatçısı Zihni Göktay, Ayla Algan, Taner Barlas, Can Gürzap, Erdoğan Gemicioğlu, Zeki Alasya, Toron Karacaoğlu, opera ve sinema sanatçısı Altan Günbay ve Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul anılarıyla ve tanıklıklarıyla yer alıyor. 

Muhsin Ertuğrul’un o yıllarda yaktığı sanat meşalesi ve tiyatroya ve sanata adadığı ömrü birçok insana ilham vermiştir.

Onun tiyatro alanında yaptıkları, tiyatro sanatının yaygınlaştırılması için attığı adımlar, kurumsal çalışmaları ve dünyanın farklı ülkelerinde sanat ve tiyatro insanlarıyla geliştirdiği ilişkiler, vizyoner bir insanın tutku dolu hayat hikâyesinin satır başlarıdır.

Ve bu hayat hikâyesi, bugün de birçok insana hala ilham vermektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.