Mucize Doktor... MUCİZE SU KAMPANYASI!

Mucize Doktor... MUCİZE SU KAMPANYASI!

Bulaşık makinesi deterjanı markası Finish, Kuyucuk Gölü’ne yeniden su getirmek üzere başlattığı sosyal sorumluluk projesi için televizyonların en sevilen dizisi Mucize Doktor’da farklı bir çalışmaya imza attı.

Finish’in Kuyucuk Gölü’nün yeniden suya kavuşması için yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi çerçevesindeki adımlardan biri olan entegrasyon, dizideki Kuyucuklu Cengiz Amca’nın hikayesine odaklandı.

Cengiz Amca, taburcu olmadan önce Ali Vefa’ya son kez muayene olurken, kalp ağrısı şikayetini dile getiriyor. Ali Vefa, Cengiz Amca’nın kalbinde herhangi bir sorun olmadığını belirttiğinde ise Cengiz Amca sevgilisinin yitirdiğini söylüyor ve yitirilen sevgilinin Kuyucuk Gölü olduğu ortaya çıkıyor.

Dizideki bu sahne süresince FOXplay uygulamasını kullanan izleyicilerden her “Kuyucuk” ve “su” sözcüklerini duyduklarında FOXplay uygulamasındaki su damlasına dokunmaları istendi. Böylece Finish, onlar adına damlaya her dokunduklarında 57 litre su bağışı yapma sözü verdi. İzleyiciler toplamda 3,518,097 litre su bağışıyla Finish’in Kuyucuk Gölü projesine büyük bir destek verdi.

Mucize Doktor’daki senaryo entegrasyonuyla eş zamanlı yayınlanan ve dizide gördüğümüz Cengiz Amca’nın da yer aldığı reklam filminde ise başrolde Kuyucuk sakinleri ve gölün ev sahipliği yaptığı ancak kurumasıyla birlikte bugün orada olmayan kuşlar yer aldı. Kuyucuk Gölü’ne verilen can suyu müjdesi, daha önce gölün ev sahipliği yaptığı 233 çeşit kuşun sesleri köyün hoparlörlerinden duyurularak verildi. Kuyucukluların bu büyük müjdeyi alma hikayesini anlatan reklam filmi Havas İstanbul imzası taşıyor.


Dizinin "Mucize Doktor'u Taner Ölmez su ve çevre meselesine dair hassasiyetleriyle ilgili olarak da şöyle konuştu:
tanerolmez.jpg
“Ozon deliniyor, küresel ısınma var, mevsimler birbirine girdi. Bunların hepsini biliyordum elbette ama bu kadar yakından deneyimlememiştim. Suya muhtaçlığımızı, dünyada su savaşları yapıldığını, suyun altından daha değerli olduğunu, birbirlerinin suyunu kesen ülkeler olduğunu biliyordum ama yine de olayın ciddiyetinden bu kadar haberdar değildim. Suyun hikâyesini öğrendim. Önümüzde duran felaketi, bu zamana kadar anlamamışım belki de… Çok büyük bir sorunumuz var. Bu sorunla yüzleştikten sonra da, hayatımda birçok şey değişti.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.