MİDİLLİ'DEN AYVALIK'A UZANAN ASIRLIK LEZZET!..

MİDİLLİ'DEN AYVALIK'A UZANAN ASIRLIK LEZZET!..

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in açılış kurdelesini kestiği Ali Kemal Bey Zeytincilik, 26 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen açılış töreni ile Ayvalık'ta kapılarını açtı.

Haber; Mehmet KARADEMİR

Onur, Selin Karadayı çiftinin kurucusu olduğu Ali Kemal Bey Zeytincilik'in Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan satış mağazasının açılışı iş, sanat, basın ve cemiyet hayatının seçkin konuklarının katılımı ile gerçekleşti. Açılış kurdelesini Ayvalık Belediye Başkanı  Mesut Ergin kesti.

Mesut Ergin genç girişimcilere başarılar diledi ve her zaman yanında olacaklarının sözünü verdi.

Zeytinyağı, zeytin ve sabun ürünlerini aynı çatı altında buluşturan yeşil konseptli dekoru ve tarihi binası ile Ayvalık'ta fark yaratan mağazanın açılışına başta Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin olmak üzere Magazinkolik.com Yazı İşleri Müdürü iş insanı Mehmet Karademir, Aynil Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi iş insanı Aynil Karademir, Devrek Yardım Sevenler Derneği Başkanı Hülya Sezen Karadayı, Ecz. Işıtan Karadayı, Gazeteci yazar Selim Türsen ve eşi Nilgün Türsen, İzmir'in sevilen hukukçusu Avukat Derya Karabacak ve eşi Melahat Karabacak, iş insanı Selim Kantarcı, sigorta sektörünün duayen isimlerinden  Fırat Olgun ve eşi, Abdullah, İlknur Çiftçiler, Mustafa,Gülhan Opus gibi birbirinden değerli isim katıldı.

Ayakla ezilip ve daha sonra sıcak su yardımıyla yağının alınması zeytinyağını elde etmekte kullanılan bilinen ilk yöntem.

İşte bu doğal ve organik zihniyetle yola çıkan Onur Selin Karadayı çifti Midilli'den Ayvalık'a uzanan ve 1927 yılından beri ayakta kalan bu asırlık lezzeti 4. kuşak olarak yaşatmak için yola çıktı..

 

Zeytin ağacının, doğrudan meyvesinden sıkılarak; hiçbir kimyasal işlem görmeden, katkı maddesi içermeden, doğal hali ile elde edilen, oda sıcaklığında sıvı olarak tüketilebilen markanın en önemli özelliği ve farkı doğal yollardan üretilmesi.

Radikal bir karar alarak İstanbul'da ki kurumsal iş hayatına elveda diyen, fark yarattıkları markanın hem Türkiye hem de dünyada tanınabilmesi yolunda stratejik planlarlar yaparak vargüçleri ile çalışan cesaretli çift, dedelerinin yolundan yürüyüp Ali Kemal Bey zeytinyağlarını hayata geçirmenin ve Ayvalık'a böyle bir kuruluşla hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.