Instagram... GURUP HİKAYELERİNİ TEST EDİYOR!

Instagram... GURUP HİKAYELERİNİ TEST EDİYOR!

Son günlerde beğeni sayılarını gizleyerek ve kullanıcıların takip ettiği kişilerin neleri beğendiğini göstermeyerek stalker’ları ve influencer’ları üzen Instagram, yine yeni bir özellikle gündemde.

Daha önce Facebook’ta da oluşturulan “grup hikayeleri” özelliği şimdi de Instagram’da test edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz zamanlarda “yakın arkadaşlar” özelliğini getirerek özel hikayelerin bu listede paylaşmasına imkan veren Instagram, şimdi farklı gruplar oluşturup bu gruplara hitap eden hikayelerin paylaşılmasına imkan tanıyacak.

Tabii yine uygulamaların yeni özelliklerini keşfeden Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarılan bu özelliğin Facebook’ta pek tercih edilmeyip kaldırıldığını da unutmamak gerekiyor.

Mesajlar kısmında bir grup sohbeti oluşturduktan sonra, sadece bu grubun ilgi alanlarına ya da yalnızca onların görebileceği şekilde hikayelerinizi paylaşabiliyorsunuz.

Hikayenin kamera seçeneğinden çektiğiniz ya da yüklediğiniz fotoğrafı sohbet grubunuza gönderebilirsiniz.

Hatta isterseniz yeni bir grup oluşturup hikayenizi orada da paylaşabilirsiniz. İş, okul, hobi gibi sadece o grubu ilgilendiren hikayeler diğer kullanıcılar tarafından görülemiyor. Instagram kullanıcılarının profilleri ve kullanım alışkanlıkları dikkate alındığında işlevsel görünen bu özelliğin hayata geçip geçmeyeceğini henüz bilemiyoruz.

egi8axmucaaa7up.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.