İnstagram...CİNSİYETÇİ SUÇLAMASI!

İnstagram...CİNSİYETÇİ SUÇLAMASI!

Hepimizin günlük hayatının büyük bir parçası haline gelen Instagram'da biz farkında olmadan arka planda birçok düzeltme ve güncelleme gelişiyor.

Yeni gündeme gelen bir başka konu ise, profillerin etkileşimini etkileyen ve bir açıdan da oldukça cinsiyetçi bir düzenleme.

Müstehcen içerikleri engellemeyi planlayan yeni düzenlemeler ile, Instagram'ın birçok profilin etkileşimlerini kıstığı konuşuluyor.

Müstehcen paylaşımların kısıtlanması elbette birçok insan için olumlu bir şey, özellikle çocuklarımız için...

Ancak durum bundan biraz daha farklı bir hal almış durumda.Nisan ayında ortaya çıkan bir algoritma ile, Instagram'ın özellikle kadın kullanıcıların etkileşimlerini kısıtladığı ortaya çıktı.

Bu durumda da birçok kadın kullanıcı, Instagram profillerini Ayarlar üzerinden cinsiyetini "erkek" olarak değiştirdi...

Ve işin şaşırtan yanı, cinsiyetini erkek olarak değiştiren kadın kullanıcıların etkileşimlerinin bir süre sonra tekrar artmaya başlaması oldu.

Instagram müstehcen içerikli gönderilerin kısıtlanması ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı: “Uygun olmayan içeriklerin yayılmasını azaltmak istiyoruz ancak Instagram'ın topluluk önergelerine aykırı değiliz.''

''Bu tür yayınların keşfedilmelerini ve etiket sayfalarında öne çıkmalarını sınırlandırıyoruz.

''Örneğin müstehcen içerikler paylaşan bir hesabın profiline girdiğiniz zaman bu içerikleri görmeye devam edebilirsiniz fakat bu tür içerikler keşfet veya hashtag sayfalarında topluluk tarafından görünmeyebilir”

Ortada aslında müstehcen bir durum olmadığını anlamayan Instagram algoritması, farkında olmadan birçok kadın kullanıcının etkileşimini kısıtlarken, erkeklerde böyle bir durum oluşmuyor.

Böyle bir durumun erkeklerde oluşmadığını nereden mi biliyoruz?

Çünkü Instagram'da cinsiyetini ''kadın'' olarak belirlemişken gelen kısıtlanmış etkileşim, ''erkek'' olarak değiştirildiğinde bir süre sonra eski haline gelmeye başlıyor.

Bu iş yalnızca profilden belirlenen bir cinsiyet seçimiyle ilgiliyse, bu gerçekten çok can sıkıcı olurdu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.