İNSTAGRAM BEĞENİ GİZLEMEYİ TEST EDİYOR!

İNSTAGRAM BEĞENİ GİZLEMEYİ TEST EDİYOR!

Instagram, geçtiğimiz aylarda beğeni gizleme özelliği üzerinde çalıştıklarını ve bu özelliğin bazı ülkelerde test edilmeye başlandığını duyurmuştu. Şirket, bu özelliği farklı ülkelerde de denemeye başlayacak.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, birçok güncelleme ve yenilik ile birlikte kendini canlı tutmaya çalışıyor.

Uygulamada son zamanlarda gerçekleşen bazı değişiklikler ise Instagram'ı olduğundan daha farklı bir hale getirerek yeni bir deneyim sağlamayı amaçlıyor.

Bundan birkaç ay önce Instagram, beğenilerin gizleneceğini belirten bir duyuru yapmıştı. Yapılan bu güncelleme ile artık atılan gönderilerdeki beğeniler yalnızca paylaşımı yapan kişiye gösterilecek ve bunun dışında kimse beğeni sayısını göremeyecek.

Bu duyurunun üzerinden biraz zaman geçmesinden sonra Instagram, bildirim yerindeki 'Takip' sekmesini de kaldırarak uygulamayı daha kişisel bir platform haline getirmişti.

Şimdi ise Instagram'ın beğeni gizleme özelliği, farklı ülkelerde denenmeye başlayacak.

7 ÜLKEDE TEST EDİLEN ÖZELLİK, DÜNYAYA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR

Instagram'ı daha kişisel bir platform haline getirecek ve hakkında fazlasıyla eleştiriye maruz bırakabilecek olan güncelleme, şu anda 7 ülkede test ediliyor.

Kanada, İtalya, İrlanda, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda'da test edilen özellik, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde de test edilmeye başlanacak ve şirketin bundan sonraki adımı, özelliği tüm dünya ülkelerinde test etmek olacak.

Özelliğin tam olarak bütün ABD eyaletlerinde test edilmeyeceğini belirten Instagram CEO'su Adam Mosseri, ülkenin yalnızca belirli eyaletlerinde bu özelliğin erişilebilir olacağını belirtti.

Instagram'ın beğenileri gizleme girişiminden sonra Facebook da bu furyaya katılma kararı aldı ve beğenileri gizleme özelliğini Avustralya'da test etmeye başladı.

Instagram ve Facebook, dünyanın en büyük sosyal medya platformları olmasına rağmen artık yavaş yavaş kişisel bir platform haline gelmeye başladı ve bu durum sosyal medya fenomenlerini de etkileyebilir gibi duruyor.

Sizce Instagram ve Facebook'un gerçekleştirmeye çalıştığı beğenileri gizleme özelliği gerekli bir özellik mi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.