İBB Şehir Tiyatroları... SALONDAN YAYIN’DA BU HAFTA!

İBB Şehir Tiyatroları... SALONDAN YAYIN’DA BU HAFTA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya devam ediyor.

Sanatseverleri, alanının önde gelen eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen atölye programları, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön veren isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın, bu hafta kurumsal sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluşturacağı atölye, söyleşi ve oyun gösterimi programları:

15 Haziran Pazartesi günü 15.00’te Oyunculuk Atölyesinde Aslıhan Kandemir konuşma ve diksiyon üzerine bu hafta yeni bir videoyla bizlerle olacak.

Türkçenin ses yapısı, doğru, güzel ve etkin konuşma teknikleri ve oyunculuk mesleğiyle konuşma, tonlama gibi çalışmalar, bu atölye kapsamında paylaşılacak.

16 Haziran Salı günü 21.00’de, Çağdaş Gösteri Sanatları Atölyesi, Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde bu hafta Pelin Başaran ve Filiz Sızanlı’yı konuk ediyor. “Kapsayıcı ve Katılımcı Sanat Mekanları ve Projeleri” başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirilecek.

17 Haziran Çarşamba günü 19.00’da, “Sahnenin Gizli Kahramanlarına Sorduk” isimli söyleşimizin yeni konuğu Sahne Teknisyeni Seyit Kırdı olacak.

17 Haziran Çarşamba günü 20.00’de, Oyunculuk Atölyesi’nde, Bennu Yıldırımlar ile role hazırlık atölyesi gerçekleştirilecek.

Oyunculuk mesleğinde, bir oyuncunun role hazırlanma teknikleri, nelere dikkat etmesi gerektiği, karakter okuma ve değerlendirme gibi belirli çalışmalar bu atölye çerçevesinde katılımcılarla paylaşılacak.

19 Haziran Cuma günü 15.00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Süeda Çil ile Türkçe konuşma incelikleri atölyesi gerçekleştirilecek.

20 Haziran Cumartesi günü 11.00’de Çocuk Saati’nde birçok farklı etkinlik çocukları bekliyor. Profesör Malumatfuruş'la Denenmemiş Deneyler, Karagöz Hacivat, Kukla Yapımı ve Hikâye Zamanı programları çocuklarla buluşacak.

20 Haziran Cumartesi günü 15.00’te Oyuncaktaki Sır isimli çocuk oyunumuz seyirciyle buluşacak.

21 Haziran Pazar günü 15.00’te Maskeliler isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak.

OYUNCAKTAKİ SIR

Prenses Mira’nın canı çok sıkılmaktadır. Koskoca krallıkta tek başına yaşamaktadır ve hiçbir arkadaşı yoktur. Günün birinde iki korumayla birlikte ormanda gezintiye çıkmışken, kendisini “Teneke Şövalye” olarak tanıtan Teo ile karşılaşır. Krallığın biraz uzağında oyuncak ustası olan büyükbabasıyla birlikte yaşayan Teo ile Mira ilk karşılaştıklarında arkadaş olurlar. Ancak muhafızlar gelince Teo korkup kaçar. Kral ve Kraliçe’nin en büyük sıkıntısı, kızları Mira’nın mutsuzluğudur. Sarayın Akıl Hocası her yolu denemiş ancak bir türlü prensesi mutlu edememiştir. Son çare, eski oyuncak ustasına başvurmaktır. Oyuncaktaki Sır, arkadaşlığın önemi üzerine bir oyun.

Zerrin Akdenizli Çelenk ve Funda Özşener'in birlikte yazdıkları, Şevket Avşar'ın yönettiği oyunda Ali Karagöz, Melike Altınbaran, Y. Nezih Eyüboğlu, Berrin Akdeniz, Uskan Çelebi, Funda Köseoğlu, Mehmet Asa, Berna Oğuzutku, Yılmaz Meydaneri, Can Ertuğrul, Burçin Barlas, Doğan Altınel rol alıyor. Oyun 1999-2002 yılları arasında sahnelendi.

MASKELİLER

Filistinli üç erkek kardeşin, savaşın ortasında yaşadıkları hesaplaşma sürecini konu alıyor. Maskeliler ayrıca, savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştırmasına çok iyi bir örnek olarak ve ilk kez bir “karşı bakışla” işlenerek sahneleniyor. Ilan Hatsor’un yazdığı Taner Barlas’ın yönettiği oyunda Serdar Orçin, Levent Üzümcü, Mehmet Gürhan rol alıyor. Oyun 2008-2011 yılları arasında sahnelendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.