İBB Şehir Tiyatroları...SALONDAN YAYIN’DA BU HAFTA!

İBB Şehir Tiyatroları...SALONDAN YAYIN’DA BU HAFTA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya devam ediyor.

İBB ŞEHİR TİYATROLARI (18-24 Mayıs 2020)

Sanatseverleri, alanının önde gelen eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen atölye programları, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön veren isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın, bu hafta kurumsal sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluşturacağı atölye, söyleşi ve oyun gösterimi programları:

18 Mayıs Pazartesi günü 15:00’te Aslıhan Kandemir ile diksiyon atölyesi gerçekleştirilecek. Türkçenin ses yapısı, doğru, güzel ve etkin konuşma teknikleri ve oyunculuk mesleğiyle konuşma, tonlama gibi çalışmalar, bu atölye kapsamında paylaşılacak.

19 Mayıs Salı günü 21:00’de, Çağdaş Gösteri Sanatları Atölyesi, Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde, 2.hafta Fatih Gençkal, Ayşe Draz, Zeynep Uzun’u konuk ediyor. “Korona Döneminde Tiyatro ve Seyircisi” başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirilecek.

20 Mayıs Çarşamba günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Çağrı Hün, ses ve nefes teknikleri üzerinde duracak.

Doğru nefes alma ve konuşmanın temel özelliklerini anlatırken, ekran karşısındakilerle egzersizler gerçekleştirecek.

21 Mayıs Perşembe günü 21:00’de, Canlı Söyleşiler’de, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, CRR Genel Sanat Yönetmeni, orkestra şefi Cem Mansur ile söyleşecek.

22 Mayıs Cuma günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Süeda Çil ile beden dili atölyesi gerçekleştirilecek.

23 Mayıs Cumartesi günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Elçin Atamgüç’le role hazırlık atölyesi gerçekleştirilecek.

Oyunculuk mesleğinde, bir oyuncunun role hazırlanma teknikleri, nelere dikkat etmesi gerektiği, karakter okuma ve değerlendirme gibi belirli çalışmalar bu atölye çerçevesinde katılımcılarla paylaşılacak.

23 Mayıs Cumartesi günü 21:00’de, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen moderatörlüğünde Yazarlık Atölyesi’nin 2. konuğu yazar Firuze Engin olacak.

Firuze Engin’in bir sanatçı olarak duyarlıkları, onu yazmaya teşvik eden olaylar, duygular ve yazarlık serüveni konuşulacak.

24 Mayıs Pazar günü 15:00’te İstanbul Efendisi isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak.

İSTANBUL EFENDİSİ

İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Oyun, İBB Şehir Tiyatroları’nda 2008 yılında sahnelendi.

Musahipzade Celâl’in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Engin Alkan, Mahperi Mertoğlu, Çağlar Çorumlu, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Hamit Erentürk, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı rol alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.