İBB Şehir Tiyatroları...ÇOCUK EĞİTİM BİRİMİNDEN MEZUNİYET OYUNU!..

İBB Şehir Tiyatroları...ÇOCUK EĞİTİM BİRİMİNDEN MEZUNİYET OYUNU!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi 2018 mezuniyet oyunu “Shakespeare mi? Çocuk Oyuncağı,’’ 25 Kasım 2018 Pazar günü saat 19:00’da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyirciyle buluştu.

Yonca İnal’ın yazıp yönettiği oyunun müziklerini Ender Çalışkan, koreografisini Yasemin Gezgin Yavuzcan yaptı.

2016 yılında özel bir sınavla Çocuk Eğitim Birimine kabul edilen 40 öğrenci, 2 yıl süren yoğun bir eğitimin ardından mezun oldu.

Eğitimleri boyunca sahne-oyunculuk, dramaturgi, diksiyon, sosyal beceri, dans, şan, doğaçlama, oyunculuğa giriş, ses, beden, hareket, tasarım, müzik, oyun kurmaca gibi pek çok ders alan öğrenciler “Shakespeare mi? Çocuk Oyuncağı,’’ adlı mezuniyet oyunuyla sahneye çıktılar.

Çocuk Eğitim Birimi öğrencileri, 22 Ağustos 2018’de vefat eden usta oyuncumuz Toron Karacaoğlu’ndan ders alan son öğrenciler oldular. 2018-2019 Toron Karacaoğlu tiyatro sezonunda oyunlarını onun anısına sahnelediler.

7’den 77’ye herkese hitap eden oyunun konusu ise şöyle: Dört ayrı sokaktan oluşan bir mahallede bu sokakların farklı çocukları, hem kendileriyle hem de birbirleriyle itişerek, çekişerek, birbirlerini ötekileştirerek yaşamaktadır.

Bir gün meydandaki ceviz ağacının altına bir kız gelir. Kızın gelişiyle tam da 7 gün içinde bütün mahallenin çocukları, hayata başka bir pencereden bakmaya başlarlar:

Ceviz ağacının altındaki kız çocuğunun okuduğu kitapların sayfalarının arasından, Shakespeare’in penceresinden...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.