GOOGLE YABANCI DİL SORUNUNU ÇÖZDÜ!

GOOGLE YABANCI DİL SORUNUNU ÇÖZDÜ!

Google Asistan'ın gerçek zamanlı çeviri modu sonunda mobil cihazlara sunulmaya başladı. Karşınızdaki insanla konuşmalarınızı dilden dile kolaylıkla çevirmenizi sağlayan çevirmen modu, Türkçe dahil toplam 44 dili destekliyor.

Google Asistan'ın daha önce Google Home ve Nest Home cihazlarına özel olan çevirmen modu, artık dünya genelinde Asistan özellikli Android ve iOS'un cihazlara geldi. İlk olarak şubat ayında akıllı cihazlarda başlatılan mod, gerçek zamanlı çeviri sağlıyor. Ayrıca tercüme edilmiş metinleri okuyabiliyor.

Google Asistan'ın çevirmen modunu kullanmak, temel olarak Google Home akıllı hoparlöründe kullanmakla aynı. Çevirmen modu, "Be my German interpreter" (Almanca çevirmenim ol) veya "Help me speak Spanish" (İspanyolca konuşmama yardım et) gibi komutlarla başlatılıyor ve konuştuklarınızı pop-up şeklinde görebiliyorsunuz.

Google Çeviri, Türkçe dahil 44 dili anında çevirecek

Konuşmanız bittiğinde, çeviriyi karşınızdaki insanın duyması için yüksek sesle okuyor. Karşınızdaki insan konuşurken mikrofon düğmesine dokunarak çeviri yaptırabiliyorsunuz ve yapay zeka tarafından seçilen akıllı cevaplar her bir çeviriden sonra ekranda öneri olarak beliriyor. Böylece hızlı cevaplar verebiliyorsunuz. Sessiz bir ortamdaysanız ve konuşamıyorsanız, konuşmak yerine yazabiliyorsunuz ve çeviriler bu kez ekranınızda görünüyor.

Çevirmen modu ek bir çeviri uygulaması indirme gereği olmadan doğrudan Google Asistan uygulamasına entegre edildi. Ayrıca Türkçe'nin de dahil olduğu toplam 44 dili destekliyor. Google Çeviri uygulamasının desteklediği tüm dillerin listesine buradan erişebilirsiniz.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum