Google Fotoğraflar... YENİ ÖZELLİĞİ İLE HAYAT KOLAYLAŞACAK!..

Google Fotoğraflar... YENİ ÖZELLİĞİ İLE HAYAT KOLAYLAŞACAK!..

Google Fotoğraflar sahip olduğu bir özelliği ile fotoğraflardaki yüzleri otomatik olarak tanıyor ve etiketliyor. Kişileri otomatik olarak etiketleyen uygulamada bazen sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Bunun sonunda kişileri tanımayan Fotoğraflar, kullanıcının manuel olarak etiketleme yapmasına da izin vermiyordu. Google Fotoğraflar yeni özelliği ile bu durum ortadan kalkıyor.

Google Fotoğraflar’ın ürün müdürü David Lieb, uygulama için gelecek olan birkaç yeni özelliği açıkladı. Bunların arasında en dikkat çekeni ise manuel olarak etiket yapabilme oldu. Google Fotoğraflar yeni özelliği ile birlikte kullanıcıların kişileri etiketlemesini daha kolay ve pratik bir şekilde yapmasına olanak sağlayacak.

Google Fotoğraflar 4.30 sürümü ile birlikte daha önce yalnızca otomatik olarak yapılabilen kişi etiketleme özelliği manuel hale geliyor. Uygulama etiketlenecek olan kişi olduğunda kullanıcıyı bilgilendirecek, ayrıca evcil hayvan etiketlemeye de olanak sağlayacak.

Uygulama içindeki ‘Son etiketlenenler’ kısmından tüm etiketler kontrol edilebilecek ve istendiği takdirde kaldırılabilecek. Bu arada manuel yüz etiketi özelliğinin çalışması için internet bağlantısı gerekiyor.

Fotoğraflar uygulamasını kullanan kişilerin yanlış etiketlerle fotoğraflarını saklamasını sağlayacak olan güncellemenin henüz ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Testlere devam eden Google, henüz resmi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.