Google Chrome... VİDEOLAR İÇİN ÖNEMLİ YENİLİK!..

Google Chrome... VİDEOLAR İÇİN ÖNEMLİ YENİLİK!..

Google Chrome picture in picture desteğini duyurdu. Chrome güncelleme sonrasında bu özelliğe kavuşacak. Herhangi bir eklenti yüklemeden Youtube’da bu özellik kullanılabilecek.

Google’ın bir süredir “pencere içinde pencere” özelliğini Chrome’a getirmek için çalıştığı biliniyordu.

PiP adıyla da bilinen bu özellik sayesinde videolar küçük bir pencere hâlinde ekranın istediğiniz yerine koyulabiliyor.

Üstelik diğer sekmelere geçildiğinde, masaüstü görüntülendiğinde ya da Word belgesinde yazı yazarken bile bu özellik kesintisiz olarak kullanılabiliyor.

 

Chrome picture in picture

Chrome güncelleme sonrasında pencere içinde pencere!

Google’ın yazılım geliştiricilerinden François Beaufort sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bu özelliğin yeni güncelleme sonrası Chrome’a standart olarak geldiğini duyurdu. Windows, macOS, ve Linux kullanıcıları bu özelliği kullanabilecekler.

Chrome picture in picture desteği Youtube’un miniplayerından farklı olarak Youtube’un bulunduğu sekmenin açık olması gerekliliğini ortadan kaldırıyor.

Google, Chrome Android için yeni özelliği test ediyor. Yeni özelliği sayesinde Google, Chorme Android kullanıcılarının işi oldukça kolaylaştıracak. Detaylar haberimizde!

PiP özelliği sadece Youtube’da değil, diğer sitelerde de kullanılabiliyor. Fakat bu durumda Chrome mağazısından uygun eklentiyi indirmeniz gerekiyor.

Ekrandan bağımsız olarak görüntülenmeye devam eden videolarda görüntüyü durdurabiliyor, oynatmaya devam edebiliyor ya da sağ üst köşeden videoyu kapatabiliyorsunuz. Şimdilik videoyu ileri ya da geri sarma özelliği bulunmuyor.

Henüz bu özelliği kullanamıyorsanız tarayıcınızı kapatıp açmanız ve Chrome 70 sürümüne tarayıcınızı güncellediğinizden emin olmanız gerekiyor.

Peki, bu özelliği nasıl kullanacaksınız? Yapmanız gereken oldukça basit. Youtube’da bir video açtığınızda farenizin sağ tuşuyla video üzerine iki kere tıklıyorsunuz ve picture in picture bölümüne tıkladığınızda video sayfadan ayrılıyor.

Üstelik küçük ekranda açılan videonun boyutlarını isteğinize göre değiştirebiliyorsunuz.

 

Kaynak:shiftdelete.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.