Google Asistant... ARTIK REKLAM GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK!..

Google Asistant... ARTIK REKLAM GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK!..

Arama devi Google'ın geçtiğimiz aylarda Türkçe dil seçeneği ile de kullanıma sunulan Google Asistan hizmeti artık bazı cevaplarında reklam göstermeye başlayacak

Google'ın geçtiğimiz aylarda Türkçe olarak da hizmete sunduğu Google Asistan'ı kullanıyorsanız, olumsuz olarak nitelendirebileceğimiz bir gelişmeden haberdar olmanız gerekiyor.

Şirketten yapılan açıklamalara göre artık Google Asistan, sorduğunuz bazı soruların cevaplarında reklam göstermeye başlayacak.

Bir süredir test ediliyordu

Teknoloji devinin blog sayfasında yayınlanan bir gönderide, Google Asistan aramalarının bazılarında reklamların çıkabileceği belirtildi.
Örneğin Google Asistan'a yakınınızdaki otellerle ilgili sorular sorarsanız, rezervasyon yapmanız için birçok otelin reklamlarının size gösterildiğini göreceksiniz.

Bu bazı durumlarda işinize yarayacak olsa da, uygulamada reklam görmek istemeyenler için olumsuz bir durum olarak nitelendirilebilir.

Google birkaç aydır bu özelliği test ediyordu, zira Şubat ayında Google Asistan cevaplarında bazı reklamların gösterildiği rapor edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.