Google Asistan... ÖNEMLİ DEĞİŞİM!

Google Asistan... ÖNEMLİ DEĞİŞİM!

Google Asistan, Google’ın son yıllarda geliştirdiği en yenilikçi uygulamalardan biri. Uygulamayı sürekli güncel tutmak isteyen Google, Asistan üzerinde sürekli değişiklikler yapıyor.

Google Asistan, Google’ın son yıllarda geliştirdiği en yenilikçi uygulamalardan biri. Uygulamayı sürekli güncel tutmak isteyen Google, Asistan üzerinde sürekli değişiklikler yapıyor. 

Buna göre yapılacak güncelleme ile Asistan, daha minimal bir tasarıma kavuşacak.

Google Asistan arayüzü değişiyor!

Bir zamanlar Google Pixel’e özel olarak çıkan Asistan, sonrasında neredeyse her Android cihaza yayıldı. iOS uygulaması da bulunan sesli asistanın çok çeşitli kullanım senaryoları mevcut. 

Asistanı sürekli olarak güncel tutma gayretinde olan Google, bu kapsamda yeni bir arayüzü test ediyor. Bu arayüz ile birlikte Asistan, daha minimalist bir tasarım ile karşımıza çıkacak.

Şu anda Google Asistan’ı aktif hale getirdiğinizde karşınıza beyaz arkaplana sahip bir kart çıkıyor. Bu kart, ekranın yarısını kaplıyor ve Asistan’ın cümleleri yazılı olarak size aktarılıyor. Ancak durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Buna göre beyaz arkaplana sahip kart yerine, saydam bir tasarım kullanıcıların hizmetinde olacak.

Asistanı aktif hale getirdiğinizde, içinde bulunduğunuz sekme bölünmeyecek, bunun yerine hafif karartılmış saydam bir Asistan tasarımı sizi karşılayacak.

Ayrıca Google Asistan’ın aktif olduğunu anlamanıza yardımcı olmak için en altta 4 renkli bir çubuk belirecek. 

Google yaptığı açıklamada bu tasarımı kullanmalarının sebebinin sadelik olduğunu belirtti. Bu kapsamda ileride diğer Google uygulamaları da bu anlayışa uygun şekilde düzenlenebilir.

Söz konusu tasarım şu anda beta aşamasında olup, tam sürümün ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.