Facebook... "SESLİ ASİSTAN" İLE İDDİALI GELİYOR!..

Facebook... "SESLİ ASİSTAN" İLE İDDİALI GELİYOR!..

Facebook, Amazon’un Alexa’sına ve Google Asistan‘a benzeyecek, fakat onlara rakip olmayacak, yapay zeka motorlu bir sesli asistan üzerinde çalıştığını doğruladı. Facebook sesli asistan yakın zamanda testlere başlayacak.

Facebook yaptığı açıklamada, mesajlaşma ve sesli iletişimin yerini alacak ses ve jest kontrollü bir sesli asistan üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Bir Facebook sözcüsü, Verge adlı websitesine verdiği demeçte: “Yapay zekalı bir asistan geliştirmek için çalışıyoruz, Portal ve Oculus gibi ürünlerimiz olmak üzere söz konusu asistan AR/VR ürünlerinde de kullanılacak.” dedi. Bu Facebook’un sesli asistanını tam olarak Alexa, Siri ve Google Asistan‘a rakip olarak konumlandırmayacağını gösteriyor. Bunun yerine şirket asistanını, kendi donanım ve yazılımlarında kullanacak.

Söz konusu AI destekli asistanını mobil cihazlara sunmayacak. Şirket daha önce Messenger için “M” adlı bir yapay zeka destekli asistanı kullanıma sunmuş, gelen olumsuz tepkiler ve gizlilik endişeleri üzerine hizmeti sonlandırma kararı almıştı.

Yeni geliştirilecek olan sesli asistanda da “M” adlı asistanı oluşturan birim ile Portal ve Oculus‘u kuran birim birlikte çalışacak. Facebook’un direktörlerinden olan Ira Snyder ise sesli asistan biriminin başına geçecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.