Evrencan Gündüz... "OKULDA ŞAMAR OĞLANIYDIM"'..

Evrencan Gündüz... "OKULDA ŞAMAR OĞLANIYDIM"'..

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı “Hadi Be”ye Evrencan Gündüz konuk oldu. Saygı'nın sorularını yanıtlayan şarkıcı, bilinmeyen yönlerini anlattı,

2016 yılında yaşamını yitiren babası Asım Can Gündüz’le ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Genç müzisyen, seslendirdiği şarkılar ve yaptığı taklitlerle de yayına renk kattı. 

İkinci albüm yakında çıkacak

Evrencan Gündüz, ikinci albümünün hazırlığında olduğunu açıkladı: “Bitirmeye uğraştığım bir albümüm var.

Tabii ki geç kalmasını istemiyorum ama her zaman hafif bir erteleme durumu oluyor. O ertelemeler bizim yatmamızdan değil, yoğun konser tempomuzdan kaynaklanıyor.

Albümümü yakın zamanda paylaşacağım.”

Sena’yla beste yapacağız

Gündüz, Sena Şener’le beraber şarkı yapacaklarını söyledi: “Sena’yla bir şarkı yapacağız. Geçen konuştuk. Boş zamanım varken buluşacağız, beraber bir beste yapacağız.”

Babam ‘Çok popüler olacaksın’ derdi, inanmazdım

Evrencan Gündüz, babası Asım Can Gündüz’le ilgili samimi açıklamalar yaptı: “Babam bana ‘Çok popüler olacaksın’ derdi, ben inanmazdım.

‘Bir gün sana ‘Asım Can Gündüz’ün oğlu’ demeyecekler, bana ‘Evrencan Gündüz’ün babası’ diyecekler’ derdi. Şimdi babamın fotoğraflarını paylaştığımda ‘Aa onun babası mıymış’ diyenler oluyor. İlk beni tanımaları beni çok mutlu ediyor.

Babamla birlikte sahneye çıkmayı, onun bestelerini çalmayı çok isterdim. Çok güzel besteleri var babamın. Ben de ikinci albümümde onları paylaşmak niyetindeyim.

Onun kadar mükemmel gitar çalabildiğimi iddia etmiyorum ama kendi tarzımda yapacağım bunu.”

Ben de seni seviyorum baba

Genç müzisyen, “Şu an babana bir şey söyleme şansın olsaydı ne derdin?” sorusuna duygusal bir yanıt verdi: “Son cümlesi ‘Seni seviyorum’du, ‘Ben de seni seviyorum’ derdim.”

 Sokak müzisyenliğine devam

Evrencan Gündüz, sokak müzisyenliğine devam ettiğini söyledi: “Şu an Kayıkhane’deyiz. Hemen şu yukarıda sokak müziği yapmaya devam ediyorum.

İnteraktif bir çalışma bu. Hem halkla bir iletişimim olsun diye hem de konserlerime gelemeyen 16-17 yaşındaki dinleyiciler için yapıyorum.

Şöyle bir olayım var; duyurusunu 2 saat öncesinden yapıyorum. 2 gün öncesinden yaparsam orası fazlasıyla dolar çünkü. Zabıta geliyor sonra.

Vapurdaki abilerle de çok haşır neşir olduğum zamanlar oldu.”

 Arkadaşım vapurda 6 ay çalışıp Goa’ya yerleşti

Gündüz, sokak müzisyenliğinden ne kadar para kazandığı sorulunca şöyle dedi: “Bir keresinde vapurda müzik yaparken bir teyze para koymuştu, 5 lira attı sandım, meğer 50 liraymış.

O gün 120 lira toplamıştım. Benim bir arkadaşım var, vapurda 6 ay çalışıp Goa’ya yerleşti. Vapur öyle bir yer. Ama çalışacaksın işte.”

Duş almayı sevmiyorum

Evrencan Gündüz, kıvırcık saçlarından bahsederken çok sık duş almadığını söyledi: “18-19 yaşlarındayken bir ara saçlarım çok uzamıştı, ponpon olmuştu.

Pek sevmiyorum duş almayı ben. Çok sık duş almadığım için de yat kalk yat kalk arkası rasta olmuştu. Hâlâ saklıyorum onu.

Doğal rasta. Biraz daha devam etseydi hepsi rasta olacaktı saçlarımın.”

 Okulda şamar oğlanıydım, beni hep döverlerdi

Genç şarkıcı, okul yıllarını anlattı: “Lakabım ‘Sırık’tı. Şamar oğlanıydım ya. Sürekli geç yattığım için hep uykum olurdu benim.

Sabahları beni sıraya yatırır, ellerimi bağlarlardı, üstüme çıkıp tokatlarlardı. En uzunları ben olduğum için hep beni döverlerdi.

‘Niye hep beni dövüyorsunuz’ derdim, ‘Seni dövmek çok keyifli çünkü’ derlerdi. Boyum 1.90. Ayak numaram da 46.”

Şarkıcı olmasam basketbolcu olurdum

1.90 cm boyundaki Gündüz, “6 sene basketbol oynadım. Bu mesleği yapmasaydım kesin basketbolcu olurdum” dedi.

Uzayda klip çekmek isterdim

Evrencan Gündüz, “Uzaya gitmek ister miydin?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Çok isterdim hem de. Uzayda klip çekmek isterdim mesela.

Basketbol oynamak, Ay’da yarı sahadan sıçrayıp smaç basmak isterdim. Normalin 6 katı zıplıyorsun ya orada. Küçükken hep bunları düşünürdüm.”

 Sahnedeyken suratıma fıstık attılar

Sahnede yaşadığı ilginç anlardan bahseden Evrencan Gündüz, bir dinleyicisinin kendisine fıstık attığını söyledi: “Bir keresinde fıstık attılar bana.

‘Birisi suratıma kuruyemiş attı’ dedim, mekandaki herkes güldü. Birisi ‘Ben attım’ dedi. ‘Neden attın peki?’ dedim, ‘Senden Daha Güzel’i söylemedin’ dedi.

Ben de bir es verdim, sonra ‘Bunlar hep sevgisizlikten, insanlar sevgiye muhtaç’ dedim. Baya alkış aldım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.