Elif Şafak...TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLERE AĞIR ELEŞTİRİ!

Elif Şafak...TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLERE AĞIR ELEŞTİRİ!

Elif Şafak'ın Mahrem adlı kitabında da pedofili ifadelerin yer aldığının ortaya çıkması, gündemi sarsmıştı. Şafak, tepkiler üzerine kitabını savunarak açıklamalarda bulundu.

Elif Şafak'ın Mahrem kitabında küçük bir çocukla cinsel ilişkinin ayrıntılı şekilde tasvir edildiği ortaya çıkınca günlerce konuşulmuştu. 

Türkiye hakkındaki söylemleriyle bir dönem oldukça eleştiri konusu olan Elif Şafak, sosyal medyanın hala dilinde dolanan Mahrem adlı kitabı hakkında ilk kez konuştu.

Şafak, BBC'ye verdiği röportajda 'Mahrem' romanındaki bazı ifadelerin 'çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği' iddiasıyla sosyal medyada başlatılan kampanya konusunda  ''Okumadan ileri geri laflar sarfediyorlar."  diyerek şu ifadeleri kullandı;

Pedofiliyi savunmak..: "Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum.
Pedofiliyi savunmak söz konusu değil, bu tür 'linç kampanyaları' sonunda sansür ve otosansüre yol açıyor."
 
Zor bir tünelden geçiyoruz: Elif Şafak, ayrıca  Türkiye'de gazeteci, sanatçı, yazar ve akademisyenler için hayatın zorlaşmasını değerlendirirken "Çünkü çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların yaşandığı bir tünelden geçiyoruz biz" dedi.
 
Sanatçılar için ortam çok zor: Şafak, "Kelimeyle iştigal eden herkes için çok zor ortam. Musa Kart gibi önde gelen çizerlerimizden, sanatçılarımızdan biri yeniden hapse atılabiliyorsa, bütün sanatçılar için ortam çok zor" görüşünü dile getirdi.
 

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.