Daryal...YENİ BİR TÜRK SÜPER KAHRAMAN DOĞDU!

Daryal...YENİ BİR TÜRK SÜPER KAHRAMAN DOĞDU!

Türk çizgi roman kahramanlarına yeni bir isim daha eklendi, Daryal… Kubilay Eğilmez tarafından yaratılan, Çerkezlerin efsane kahramanı Daryal’in kurgusu, karakter tasfiri de kendisine ait.

Çizgi romanın içindeki tüm çizimlerin hazırlanması ve çizilmesi ise Volkan Eyilmez tarafından gerçekleştirildi.

İşte Daryal’i Türk Çizgi dünyasına kazandıran Kubilay Eyilmez’in ağzından karakterin hikayesi:

1994 yılında İstanbul'da doğdum. Neşeli bir çocukluğum oldu. Çocukluk yıllarından itibaren fantastik şeylere ilgi duyuyordum ve kağıttan oyuncaklar yapardım.

En sevdiğim oyuncaklar kağıtlardı. Lise yıllarında Daryal karakterinin temellerini attım. Sanırım 2010 yılıydı.

Bir süper kahraman yapma isteği tabii ki Türk milletine özgü bir şekilde oluştu. Onlarda var bide neden yok diye başladım ve karakteri oluşturmam 10 yıl sürdü.

Bunun sebebi daha önce yapılmamış bir süper kahraman üretmenin zor oluşuydu. Daryal Geçmişin ve Geleceğin Koruyucusu çizgi romanını yazdım.

Çizgi romanımı askerde tanıştığım bir Yüzbaşının tavsiyesiyle Tİlki kitap aracılığı ile yayınlattım. İlk etapta 1000 adet basım yapıldı.

Daryal'i emin adımlar ile insanlarımıza sevdirmek için ilk etapta 1000 adet çizgi romanın yetmesini umuyorum.

Daryal çizgi romanının kurgusu, karakter tasfiri benim tarafımdan yapılmıştır. Çizgi romanımın içindeki tüm çizimlerin hazırlanması ve çizilmesi Volkan Eyilmez'e aittir.

Daryal Geçmişin ve Geleceğin Koruyucusu çizgi romanı Kubilay Eyilmez ve Volkan Eyilmez işbirliğinin ürünüdür. Umarım Daryal dışında kalan 137 süper kahramanı da KVE olarak size tanıtırız.

Kitabımızın adı Daryal Geçmişin ve Geleceğin Koruyucusu.

daryal_kitap.jpg

Peki kim bu Daryal? Kitabın isminden de anlaşıldığı gibi, geçmişin ve geleceğin koruyucusu diyebiliriz. Peki nasıl yapıyor?

Hem geçmişi hem geleceği nasıl koruyabiliyor? Daryal efsanevi Nart savaşçılarının son lideriydi.

Nart’ ların görevi ve yapmaları gereken iş; zaman içinde kendilerinden yardım isteyen herkese yardım etmek.

Bu yardımı eski zamanda yaşamış, tarihin içindeki önemli bir zât de isteyebilir veya bu kitapta olduğu gibi günümüzde yaşayan İlber de isteyebilir.

Tabii ki şunu eklemeliyim. İlber, Daryal’den yardım istediğinde bütün Nartlar ölmüş sadece Nartların duası ile intikamlarını almak için dünyanın sonuna kadar yaşayacak Daryal kalmıştı.

Böylece serüven başlamış oldu. Hikayemizin akışında da Daryal'in geri gelmesiyle modern dünya kötülüklerinin nasıl bir özveriyle yenildiğini göreceksiniz.

Umarım bilinmeyen antik tarihin ve modern yüzyılların içinde kahramanlık yapmış ilk süper kahramanımız Daryal’i çok seversiniz.

Nart Efsaneleri ve Efsane Kahramanları

“Nart Destanları, Kuzey Kafkasya’nın otokton halklarından oluşan Çerkeslerin binlerce yıldan bu yana ürettikleri Ulusan Destanlar bütününün adıdır.”

Çerkes Mitolojisi’nin bütününü kapsayan Nart Destanları, İsadan önceki çağlardan bu güne, Kuzey Kafkasya halklarının dilinde, müziğinde, sanatında yer etmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.