Cezmi Baskın... YENİ OYUNA YENİ İMAJ!..

Cezmi Baskın... YENİ OYUNA YENİ İMAJ!..

Usta sanatçı Cezmi Baskın, 20. yüzyılın en bilinen sanatçılarından Picasso’nun hayatını canlandırdığı “Bir Picasso Lütfen” tiyatro oyunu ile kısa bir aranın ardından yeniden tiyatroseverlerle buluştu.

Cengiz Toraman'ın yönetmenliğinde ve İzmir Halk Tiyatrosu ekibi ile birlikte hazırlanan oyunda, Picasso’nun hem sanatından hem de kendi yaşamından kesitler sunulurken, insan kalmanın daha da zorlaştığı karanlık ve baskıcı dönemlerde sanatçı olmanın zorluklarına değiniliyor.

“Bir insanın bir yüzü, bir sanatçının bin yüzü vardır”

Picasso gibi büyük ve değerli bir sanatçının hayatından izler taşıyan bu oyunda oynadığı için heyecanlı olduğunu söyleyen Baskın, oyun için imaj değiştirerek bıyıklarını da kestirdi. Seyirciyi şaşırtsa da zaman zaman bıyıklarını kestiği dönemler olduğunu hatırlatan ünlü oyuncu, “Rol icabı bıyıklarımı kesmem gerekti ve kestim. Bu tarz değişikliklere her zaman açığım. Bir insanın bir yüzü, bir sanatçının ise bin yüzü vardır” dedi.

“Hayatın kendisini yansıtan bir oyuncu olmayı tercih ederim”

Özellikle komedi rollerinde izlemeye alışık olduğumuz usta sanatçı, rol seçimlerinde özellikle böyle bir ayrımı olmadığını ise “Ben oyuncuyum ve her türlü rolü oynarım. Kendimi kısıtlamam ve farklı karakterler yaratmayı severim. Sanat, hayatın ta kendisidir! Hayatın kendisini yansıtan bir oyuncu olmayı tercih ederim. O yüzden komedi ya da dram diye katı bir ayrımım yok” sözleriyle açıkladı.

İzmir Sanat Sahnesi’nde seyircisiyle buluşan “Bir Picasso Lütfen” oyunu, yakın zamanda Türkiye turnesine de çıkmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.