Borç... HİNDİSTAN YOLCUSU!..

Borç... HİNDİSTAN YOLCUSU!..

Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği; 37. İstanbul Film Festivalinde en iyi filmle Altın Lale ödülünü kazanan Borç bu yıl 22.’si yapılacak Uluslararası Hindistan Kerala Film Festivali’nde yarışacak.

Festival 7-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival film izlemeyi seven Hint halkının yoğun ilgisiyle devam eden, zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu bir festival olarak biliniyor.

Borç’un yurtdışı festival yolculuğu bu yıl 3-10 Kasım tarihleri arasında Tunus’ta yapılan Kartaca Film Festivali’yle başladı.

Film Asia Sineması bölümünde gösterildi. Borç ayrıca 8-18 Kasım’da Makedonya’da gerçekleşen Cinedays Film Festivali kapsamında CINEIndustry Film Market seçkisinde yer aldı.

30 Kasım’da vizyona girecek olan film genel anlamıyla ‘iyilik’ kavramıyla ilgili sorular soran bir film.

Serdar Orçin, İpek Türktan Kaynak, Rüçhan Çalışkur, Ozan Çelik, Beyti Engin, Feridun Koç, Öykü Sevinç ve Ülkü Aybala Sunat’ın rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz, sanat yönetmenliğini Osman Özcan üstlenirken, kurgusunda ise Naim Kanat imzası bulunuyor.

Karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan Tufan’ın yan dairede yalnız yaşayan ve rahatsızlanan komşuları Huriye’ye uzattıkları yardım eli sonrasında yaşananları konu edinen film, yaşam alanları ve onların kullanımları üzerine de yoğunlaşıyor. Erkeğin yarattığı sorumluluk duygusunun kadının yaşam alanında ete kemiğe bürünmesi filmde karakterler üzerinden ayrı ayrı fedakârlık kavramının sorgulanmasına neden oluyor.

KONU:

Karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan Tufan küçük bir matbaada çalışır. Bir gece yan dairede yalnız yaşayan komşuları Huriye aniden fenalaşır. Doktor, Huriye’nin bir süreliğine bakılması gerektiğini söyler. Fakat ona bakabilecek kimse yoktur. Tufan Huriye’yi ortada bırakmayı göze alamaz ve iyileşene kadar ona evinde bakmaya karar verir. Yaşadığı kimi korku ve kaygıların sonucunda Tufan’ın “iyilik” hali önemli sınavlardan geçer.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.