Angelina Jolie... ARAKAN'LI MÜSLÜMANLARIN KAMPLARINI ZİYARET ETTİ!..

Angelina Jolie... ARAKAN'LI MÜSLÜMANLARIN KAMPLARINI ZİYARET ETTİ!..

İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Myanmarlı yetkililere, "Arakan eyaletinde yaşayanlara uygulanan şiddete son verilmesi için gereken yükümlülükleri yerine getirmeleri" çağrısında bulundu.

Oscar ödüllü oyuncu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplardan bazılarını ziyaret etti.

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Dhaka Tribune’de yer alan habere göre, ABD’li aktris Jolie, ziyaret kapsamında Myanmar’daki katliamdan kaçarak 1,5 yıl önce Cox’s Bazar’daki Kutupalong kampına sığınan Arakanlı Müslümanlar ile bir araya geldi.

Jolie, burada, Myanmarlı yetkililere "Arakan eyaletinde yaşayanlara uygulanan şiddete son verilmesi ve onların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gereken yükümlülükleri yerine getirmeleri" çağrısında bulundu.

Angelina Jolie’nin, ziyaret kapsamında, Bangladeş’in başkenti Dakka’da Başbakan Şeyh Hasina ve diğer yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

1 MİLYONA YAKIN ARAKANLI SIĞINDI

 

Bangladeş, toplam 1 milyona yakın Arakanlı Müslüman’a ev sahipliği yapıyor.

 

Jolie, 2015’te Myanmar’da ve 2016’da da Hindistan’da yerinden edilmiş Arakanlı Müslümanları ziyaret etmişti.

 

ETNİK TEMİZLİK

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 25 Ağustos 2017’den sonra Arakan’daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş’e sığınanların sayısı 730 bine ulaştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.