2014`E BİR BAKIŞ VE OCAK 2015 SON YARI YARI FİLMLERİ!

2014`E BİR BAKIŞ VE OCAK 2015 SON YARI YARI FİLMLERİ!

Merhabalar,

2014 yılında pek çok iyi film vizyon'a girdi. Sizlere hatırlatmak amacı ile şöyle bir sıralayayım dedim. Kaçırdıklarınız varsa, izlemeyi unutmayın!

The Grand Budapest Hotel

Kendisine özgü soğukkanlı bir mizahı vardır Wes Anderson'ın. Ralph Fienne'tan HarveyKeitel'e, Jude Law'dan Bill Murray'e muhteşem kelimesinin hakkını sonuna kadar veren yeni filmi "The Grand Budapest Hotel" genç ustanın başyapıtı belki de.

Kusursuz ritmi ve mizanseniyle bu kez mizahi yanı daha ağır basan bir film çekmiş Anderson. Hayali bir Avrupa ülkesindeki bir otelde yaşanan trajikomik olaylar onun üslubuna ne kadar da yakışmış!

Çocukluk - Boyhood

Bizde yalnızca !f Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilen ve yaygın dağıtıma sokulmayan bu 165 dakikalık ömür törpüsü film şu sıralar saygın sinema dergileri ve eleştirmen dernekleri tarafından yılın en iyisi seçilmekle meşgul.

Doğrusu hak ediyor da. Richard Linklater'ın 12 yıla yayılan çekim süreci boyunca her yaz bir araya getirdiği oyuncularıyla bir büyüme öyküsü anlattığı 'Çocukluk' hem yönetmen hem de izleyici için yepyeni bir deneyim. Filme adını veren çocuğa ise bayılacaksınız.

Kış Uykusu

Cannes Film Festivali'nde Yılmaz Güney'in 'Yol'undan sonraki ikinci Altın Palmiye'yi bize kazandıran Nuri Bilge Ceylan'ın bu filmi derinlikli bir karakter çalışması.

Üstelik bu sefer bir strateji değişikliğiyle filmi Cannes'ın hemen ardından gösterime sokmaları işe yaradı ve 'Kış Uykusu' Türkiye'deki sinemalarda 304.782 bilet kestirerek en çok izlenen NBC filmi oldu.

Ceylan'ın Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen gibi isimlerden aldığı üst düzey performans da cabası.

Düşman - Enemy

Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve son yıllarda ilgi çekici işlere imza atıyor. Saramago'nun bir romanından biraz serbestçe uyarladığı bu filmde 1 fiyatına 2 Jake Gyllenhaal alıyorsunuz!

David Lynch filmlerini anımsatan bir kimlik bulmacası (ya da bunalımı!) öyküsü anlatan 'Enemy', Batılıların gizemli gerilim dedikleri türden bir film.

Bulmacalı, oyuncaklı hikayeleri, izledikten sonra uzun süre kafanızda evirip çevirdiğiniz filmleri seviyorsanız, tam size göre.

Locke

Bugüne kadar dar bir alanda geçen ne filmler izledik! 'Locke'da baştan sona seyir halindeki bir otomobilde geçiyor. İşine ve ailesine bağlı bir şantiye şefiyle tanışıyoruz: Ivan Locke...

Direksiyon başında hem ailesini hem de iş hayatını paramparça olmaktan kurtaracak yoğun bir telefon trafiğine giriyor. Steven Knight'ın ikinci yönetmenlik denemesinde başrol, sakin güç TomHardy'nin.

Locke'ın konuşmalarıyla yavaş yavaş öykünün içine giriyoruz ve nasıl sonuçlanacağını merak ediyoruz.

Rüzgar Yükseliyor - KazeTachinu

Usta Japon animasyoncu HayaoMiyazaki?nin geçen sene Oscar adayı olan son filmi 'Rüzgar Yükseliyor' aynı zamanda yönetmenin emeklilik filmi olacak gibi görünüyor.

Bu kez fantastik alemlerden kopan ve Japonya'nın yakın tarihinden gerçek bir öykü anlatmaya soyunan yönetmen kişisel dokunuşlar da ekliyor öyküye.

Yönetmen kendi uçma hayalleri ile tasarladığı savaş uçaklarıyla modern Japonya'nın doğuşuna katkıda bulunan uçak mühendisi Jiro Horikoshi'nin gerçek yaşam öyküsünü harmanlıyor.

Yıldızlararası - Interstellar

Herhalde hiçbir bilimkurgu filmi ?2001: A Space Odyssey'den beri böylesine heyecanla beklenmemişti. Yeni Batman serisinin yaratıcısı ChrisNolan'ın uzun yıllar kafasında tasarladığı ve nihayet hayata geçirdiği film, izleyicisini yıldızdan yıldıza, boyuttan boyuta taşıyor.

Bir ayağı artık çukurda olan gezegenimize alternatif bir gezegen aramaya çıkan astronotlarımızla birlikte biz de uzayda derinlemesine bir yolculuğa çıkıyoruz. Vardığımız yer ise gerçekten ilginç!

Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın - Sin City: A DametoKillFor

Belki de bugüne kadar çekilmiş en şık grafik roman uyarlaması olan ?Günah Şehri?nin devamı tam dokuz yıl gecikmeyle geldi karşımıza. Ama ne geliş!

Eski dostlarımız Marv, Nancy, Gail, Hartigan'a bu yeni filmde yepyeni suretler eklenmiş. Johnny ve elbette o yakıcı güzelliğiyle Eva Green'in canlandırdığı Ava bu suretlerin en dikkat çekici olanlarıydı.

Günümüzde ilgi çekici kara filmler artık pek çekilmiyor ama bu devam filmi, ilki gibi, o eski kara filmlerin tadını yakalıyor.

Derin Kabus - As Above, SoBelow

Listemizi korku filmi kontenjanından dahil olarak zenginleştiren 'Derin Kabus', Paris'in altında yer aldığı varsayılan bazı gizli tünel ve zindanları mekan belliyor. Bastırılanın elbet bir gün su yüzüne çıkacağına dair beylik bir mesaj iletse de ürkütücü atmosferini hakikaten zekice bir üslupla inşa etmeyi başarıyor.

Zihninizi allak bullak ederken tüylerinizi de diken diken edecek bir filmle karşı karşıyayız kısacası.

WalterMitty'nin Gizli Yaşamı - TheSecret Life of WalterMitty

Her şeyin iyiden iyiye dijitalize olduğu günümüzde eski bir dergici olarak bu filmle güçlü bir bağ kurmamak imkansız. Ben Stiller'ın bir yandan olgun bir yönetmenlik becerisi sergileyerek diğer yandan da başroldeki hayalperest Walter'a hayat verdiği film, 'düşlemeyi bırak, hayatın tadını çıkarmaya bak' içerikli mesajıyla da izleyeni kavrıyor.

Tırsak bir adamken volkanlara ve köpek balıklarına kafa tutan bir adama dönüşen Life dergisinin fotoğraf editörü Walter'ın maceraları ilham verici.

Hepinize iyi seyirler, Sevgisiz ve beni takipsiz kalmayın,

2015 OCAK AYI İKİNCİ YARIDA MERAKLA BEKLEDİKLERİNİZ

AŞK SANA BENZER

Burak Özçivit'in bir sahil kasabasındaki balıkçılık yapan ve küçük bir restoran işleten Ali olarak kamera karşısına geçtiği aşk hikayesin de, Fahriye Evcen ise kasabaya yeni gelen ve dondurmacıda çalışmaya başlayan Deniz rolünde..

Bana göre tipik bir İtalyan filmi tadında kaçırmayın derim..

Romantik Drama türündeki bu filmin konusu;

Ege'de bir balıkçı kasabasından ailesinden kalan restoranı elinde tutmak için mücadele veren Ali, bir gün kasabaya gelen ve esrarengiz bir kız olan Deniz ile karşılaşır.

Birbirlerine karşı büyük bir çekim hisseden Deniz ve Ali'nin aşkına dondurmacıdan manava kadar kasabanın pek çok sakini şahittir. Bu sıcak Ege kasabası, kendisi gibi bir aşka tanıklık ederken, Deniz'in geçmişinden gelenler onun ve aşkının peşini bırakmayacaktır..

Oyuncu Burak Özçivit'in aynı zamanda yapımcılığını da üstlendiği projede, başrolü güzel oyuncu Fahriye Evcen ile paylaşıyor.

Kadroda onlara eşlik eden diğer isimlerse Selim Bayraktar, Yavuz Bingöl, Birsen Dürülü, Kaya Akkaya, Şamil Kafkas ve Burçin Işık. Bedia Ceylan Güzelce'nin senaryosuna imza attığı romantik dram filminin yönetmeni ise A. Taner Elhan.

23 Ocak itibarı ile vizyon da olacak . İyi seyirler,

Fragman >>

DÖNÜM NOKTASI - THE HUMBLİNG

Müthiş bir film mutlaka seyredilmeli...

Hani anasına bak kızını al lafı burada oyunculara bak filmi al a dönmüş.. 10 numara 7 yıldız verdiğim bir film.. Kaçırmayın oyun görün oyuncu görün sahneler, müzik dekor hepsi ama hepsi muhteşem..

Filmin konusu;

SimonAxler, 60'lı yaşlarda bir anda oyunculuk yeteneğini kaybeden, Girdiği bunalım sonucunda intihara meyilli hale gelen ünlü bir sahne oyuncusudur.

Washington'da bir tiyatroda sergilenen Macbeth oyununda rol almış ve sonrasında olumsuz eleştirilerin hedef noktası olmuştur.

Bu durum Axler'ı derin bir depresyona sürükler, oyunculuğu bırakmayı düşünme noktasına kadar götürür. Eşinden ayrıldıktan sonra bir psikiyatri servisine gider ve burada hayatını değiştirecek Sybil ile tanışır.

Tekrar gündemdeki yerini alabilmek adına Sybil lezbiyendir ve yarı yaşındadır, onunla ilişkiye girer.

Kısa süre sonra, söz konusu ilişki, romantik çiftin geçmişlerindeki insanların yeniden hayatlarına girmeleriyle, karmaşaya dönüşür.

Senaryosunu Buck Henry ve MichalZebede?nin yazmış olduğu, Philip Roth'un aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan filmin Oscar Ödüllü yönetmeni BarryLevinson.

Filmin başrollerini Oscar Ödüllü oyuncu Al Pacino ile GretaGerwig paylaşıyorlar.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nina Arianda, Dylan Baker, Charles Grodin, Dan Hedaya, BillyPorter, KyraSedgwick, DianneWiest ve Mary Louise Wilson yer alıyor.

23 Ocak itibarı ile vizyon da olacak... İyi seyirler,

Fragman >>

ÜÇ KAĞITÇI - MORTDECA

JohnnyDepp'in hayat verdiği karakterler listesine eklediği yeni isim, nakit sıkıntısı çeken bir İngiliz aristokrat olan Charlie Mortdecai bu aksiyon komedi filminin baş rol oyuncusu.

Charlie Mortdecai, kendisine şehrin dışında bir malikane kalmış, keyfine düşkün bir sanat eseri satıcısıdır.

Üniversitede tanışıp evlendiği güzel karısı Johanna'yı deli gibi sevmektedir. Keyfine oldukça düşkün olan Charlie'nin maddi durumu yavaş yavaş kötüye gitmeye başlar.

Ancak belki bir Goya tablosu onun eski gösterişli hayatını geri kazanmasını sağlayabilir. İngiliz gizli servisi MI5, Charlie'ye bu tabloyu bulması karşılığında borçlarının silinmesini teklif eder.

Bu tabloyu benzerlerinden farklı kılan, Nazilere ait mal varlıklarıyla dolu bir banka hesabına ait olmasıdır. Söz konusu tabloyu ortadan çıkarmak ister ama bu o kadar da kolay değildir. Çünkü tablo çalınmıştır.

Charlie, AlistairMarthland adlı bir özel dedektifle birlikte tablonun izini sürmeye başlar. Alistair'in Johanna'ya eskiden beri aşık olması karısına çok düşkün olan Charlie'yi rahatsız etse de, birlikte çalışmak zorunda kalırlar.

Charlie'nin yardımcısı Jock Strapp de onları bu görevde yalnız bırakmaz. Kyril Bonfiglioli'nin romanından EricAronson'un senaryosuyla uyarlanan filmin başrolünü Johnny Depp karısı Johanna'yı ise Oscar ödüllü artist Gwyneth Paltrow canlandırıyor.

Kadroda kendisine eşlik eden diğer isimlerse Ewan McGregor, Paul Bettany ve Aubrey Plaza.

30 Ocak itibarı ile vizyon da olacak... İyi seyirler,

Fragman >>

POLİS AKADEMİSİ: ALATURKA

Başrollerini Mehmet Ali Erbil ve Yolanthe Cabau'nun paylaştığı Polis Akademisi Alaturka'nın 5 hafta süren çekimleri sona erdi. Ve nihayet vizyon tarihine sadık kalıp sizlerin beğenisine sunuldu.

Yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu'nun üstlendiği senaryosu ise Kemal Kenan Ergen'e ait olan film, polislik mesleğine karakter olarak pek uygun olmasalar da polis akademisine kabul edilen bir grup gencin komik maceraları konu alıyor.

Tipik bir M.Ali Erbil filmi nedendir bilmiyorum ama Mali hep aynı oynuyor oysa inanılmaz bir oyun gücü olan biri niye kullanmıyor ya da nasıl körleştirildi hala anlamış değilim..

Saba Tümer'in filimde işi ne bende anlamadım horoz gibi gıdaklıyarak kaptığı rolü, oyun gücünün sıfır oluşu hele hele ses tonunun feci kötü olması filme eksi puan kazandırmış ayrıca kendinin komedi oyuncusu hatta oyuncu, olmayacağı gerçeğini biri ona söylemesi gerek..

Açıkcası seviye yerlerde film hep aynı yapıda ama Yolanthe harika..

Filmin konusu;

Polislik mesleğine uygun olmayan, deyim yerindeyse ipini koparan herkes polis akademisine alınmaya başlamıştır.

Polis Akademisi'nin aşırı disiplin merakıyla tanınan Müdür Muavini Beton Haşmet'in (M.Ali Erbil) bu dönemde başına bir dizi komik olay gelir ve bu duruma sinirlenir.

Haşmet sertleştikçe kontrolü kaybeder, o kontrolü kaybettikçe Polis Okulu yeni öğrenciler için daha eğlenceli bir yer haline gelmeye, Haşmet'in hayatı ise ufak ufak bir kâbusa dönüşmeye başlaması ile seyirciyi bol gülmeli bir serüvene sürüklüyor.

Filmin başrollerini paylaşan YolantheCabau ve Mehmet Ali Erbil?e, kadroda Peker Açıkalın, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler, Perihan Erener, İlker Kurt ve Fulden Akyürek eşlik ediyor.

30 Ocak itibarı ile vizyon da olacak... İyi seyirler,

Fragman >>

2015 23 OCAK ? 30 OCAK İKİNCİ YARI VİZYON FİLİMLERİ TAKVİMİ

23 OCAK

ARAYIŞ - THE SEARCH

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Bérénice Bejo, Annette Bening

AŞK SANA BENZER

Yönetmen: A. Taner Elhan

Oyuncular: Fahriye Evcen, Burak Özçivit

BOYNUZLAR - HORNS

Yönetmen: Alexandre Aja

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Max Minghella

ÇILGIN KAMP

Yönetmen: Aram Gülyüz, Emir Khalilzadeh

Oyuncular: Burak Temiz, Eda Gülten

DÖNÜM NOKTASI - THE HUMBLİNG

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Al Pacino, Greta Gerwig

KÖSTEBEKGİLLER:PERİLİ ORMAN

Yönetmen: Mustafa Kotan

Oyuncular: İnci Türkay, Evrim Akın

NEDEN TARKOVSKİ OLAMIYORUM?

Yönetmen: Murat Düzgünoğlu

Oyuncular: Tansu Biçer, Esra Kızıldoğan

SEBAHAT VE MELAHAT

Yönetmen: Hasan Kalender

Oyuncular: Seymen Aydın, Adem Yılmaz

DAİRE - THE LOFT

Yönetmen: Erik vanLooy

Oyuncular: Karl Urban, James Marsden

30 OCAK

BAY TURNER ? MR. TURNER

Yönetmen: Mike Leigh

Oyuncular: Timothy Spall, Paul Jesson

CESUR TOM:SİHİRLİ AYNA -TOM LİTTLE AND THE MAGİC

Yönetmen: Bruno López, Ernesto Padrón Blanco

FOXCATCHER TAKIMI - FOXCATCHER

Yönetmen: Bennett Miller

Oyuncular: ChanningTatum, Steve Carell

HELAK:KAYIP KÖY

Yönetmen: Özgür Bakar

Oyuncular: Soydan Soydaş, Tuğçe Aksum

İÇİMDEKİ SES

Yönetmen: Çağrı Bayrak

Oyuncular: Engin Günaydın, Leyla Tuğutlu

POLİS AKADEMİSİ:ALATURKA

Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu

Oyuncular: Saba Tümer, Mehmet Ali Erbil

SARMAŞIK

Yönetmen: Tolga Karaçelik

Oyuncular: Nadir Sarıbacak, Özgür Emre Yıldırım

TİMBUKTU

Yönetmen: Abderrahmane Sissako

Oyuncular: Abel Jafri, Hichem Yacoubi

ÜÇ KAĞITÇI - MORTDECAİ

Yönetmen: David Koepp

Oyuncular: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow

YAPIŞIK KARDEŞLER

Yönetmen: İlker Ayrık

Oyuncular: İlker Ayrık, Hakan Bulut

YEDİ CÜCELER - DER 7bte ZWERG

Oyuncular: Gustav Peter Wöhler, Ralf Schmitz

YEDİNCİ OĞUL - THE SEVENTH SON

Yönetmen: Sergey Bodrov

Oyuncular: Jeff Bridges, Ben Barnes

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.