Youtube... HEDEF BÜYÜTTÜ!

Youtube... HEDEF BÜYÜTTÜ!

Orijinal içeriklerle beraber, müzik ve video platformları yenileniyor.

YouTube’un ödemeli platformu YouTube Red, şu anda sadece Birleşik Devletler, Avustralya, Meksika, Yeni Zelanda ve Güney Kore’de hizmet veriyor. Bu serviste reklam yok, internete bağlı olmadan da içerikleri oynatabiliyorsunuz ve videoları, cep telefonunuzda arka plana atarak dinleyebiliyorsunuz. Söz konusu özelliklere ek olarak, Google Play Music’ten reklamsız müzik dinleyebiliyor ve tabii ki YouTube Red’in orijinal içeriklerini izleyebiliyorsunuz.

 

YouTube Music Geliyor, Google Play Gidiyor

Tam da bu nedenle, YouTube’da yeni gelişmeler var. Firma, dün yeni müzik platformu YouTube Music’i tanıttı. Bu servis, Google Play Music’in yerine geçecek. YouTube Music klasik bir müzik platformunun özelliklerinin yanı sıra, YouTube üzerindeki müzik videolarında reklam göstermeyecek. Reklamları elemeyen, ücretsiz bir versiyonu da mevcut.

Premium’la Hedef Büyüyor

Biraz önce adını andığımız YouTube Red de değişiyor ve adı YouTube Premium oluyor. Aylık ücreti 12 dolara yükselen platform daha fazla orijinal içeriği ve YouTube Music’i içinde barındıracak. YouTube Music 22 Mayıs’ta çevrimiçi oluyor. Hemen arkasında da YouTube Red, Premium’a dönüşecek. Platform, yukarıda saydığımız ülkelere ek olarak; Avusturya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Iralnda, İtalya, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta da hizmete sunulacak. YouTube'un sahibi Google, hem Netflix hem de Spotify'a karşı ciddi adımlar atmaya hazır gözüküyor. Apple, Amazon ve Facebook'un da yapacağı yatırımların, söz konusu devlerin gölgesinde büyüyen teknoloji şirketlerinin kaderini etkileyeceğini öngörebiliriz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.