Yılmaz Erdoğan... "BERFİN, BABA YOLUNDAN GİTMEYECEĞİM DEDİ, BEN DE SAYGILARIMI SUNARIM DEDİM"!..

Yılmaz Erdoğan... "BERFİN, BABA YOLUNDAN GİTMEYECEĞİM DEDİ, BEN DE SAYGILARIMI SUNARIM DEDİM"!..

Başarılı sanatçı Yılmaz Erdoğan ve Kızı Berfin Erdoğan bu hafta Alem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gözde Yörükoğlu ile samimi bir röportaj gerçekleştirdi.

Yılmaz Erdoğan’ın yepyeni bir tiyatro biçimi olarak anlattığı BKM Mutfakiçin mutfağın sanatı için eğitimini tamamlayıp, işin başına geçen Berfin Erdoğan da tüm heyecanıyla Alem ekibinin karşısındaydı.

Yılmaz Erdoğan "Restoran boyutunu tasarlarken hiç komedi kısmını düşünmedik. Komedi kısmını tasarlarken hiç restoran kısmını düşünmedik. İkisi de birinci sınıf olsun uğraşındayız" dedi. 

G.Y: Sizde yemeğe olan tutku aileden mi geliyor?

YILMAZ ERDOĞAN: Anadan gurmeyiz biz. Her zaman çok önemle ele alınmıştır yemek konusu ailemizde. Babamın önderliğine ve annemin aşçılığında.

Babam çok iyi bir gurmedir ve annem çok iyi bir aşçıdır. Babamın bazen acımasız eleştirileri de teşvik etti. Bir kere, babam pilavın yağını az bulmuştu bunu da şöyle söylemişti:

"Çocuklar ben bu pilavı cebime doldursam, Ankara’ya kadar gitsem pantolonum kirlenmez."  

G.Y: Berfin’le çalışmak nasıl?

YILMAZ ERDOĞAN: Bizim mesleğimiz çok dominant bir meslek. Berfin ilk filmde, Organize İşler’de oynadı ve çok başarılıydı. Sette çok sakindi. Bir kere söyledik, hemen yaptı.

Belki fazla kolay yaptı. Oradan itibaren de oyunculuk yapmadı, onu çok etkilemedi sanırım. Ben nasıl bu işlerin hastasıysam, yemek pişirme, değerlendirme, lezzet peşinde her yere gitme gibi bir durumumuz olduğu için, böyle bir dünyanın içine doğduğundan onun da her zaman ilgisi vardı.

Beraber pişiriyorduk, annesiyle beraber de çok yaptılar o işleri. Ben çok destekledim. Senin yolundan gitmeyeceğim dedi.

Ben de saygılarımı sunarım dedim. Çünkü şunu biliyorum ki bir gün oyuncu olmasa bile program sunar, başka bir şey yapar.

Zaten bu yemek pişirme dediğimiz sektör, kendi yıldızlarını yaratıyor, ben de ona sen kendi yolunda git dedim. Hep seyrediyoruz Jamie Olivier’ları, Anthony Bourdain’leri...

Ben yarını düşünmeyi çok seviyorum, yarınla ilgiliyim. Dün geçti gitti ve biz sadece dünden negatif anıları hatırlıyoruz en çok.

Şimdiye odaklanın diye bir şey var ya, şu ana odaklanın diye, tamam ama yarınla ilgili ne olacağım kaygısı değil ama proje gibi, neler yapacağını düşünmek heyecanlandırıyor beni. 

G.Y: Sizin bir deyiminiz vardı ‘babaarkadaş’

BERFİN ERDOĞAN.: Öyleyiz aslında, güzel gidiyor şu anda. Hem arkadaşız hem baba – kız.  

YILMAZ ERDOĞAN .: Burası kurulduğunda Berfin 8 yaşındaydı, 12 yıllık mazisi var. Berfin de tam işin mutfağında yetişti aslında.

BKM Mutfak, 150 kişinin çalıştığı bir organizasyon. Burada Berfin’in de hakim olduğu kısmını ekledik, mutfağın sanatını.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.