Türkiye’de ilk kez: NEFES İLE KİŞİLİK ANALİZİ

Türkiye’de ilk kez: NEFES İLE KİŞİLİK ANALİZİ

Nefes alıp verme ile Kişilik ve İnsan Aanatomisi arasında çok büyük bir bağ olduğunu hiç duydunuz mu?.. Düşündünüz mü?

Haber; Hulusi TUNCA

 

NEFES ALMAK; bir eylem.. Vücudun bir eylemi.. HAYAT denilen ama uzun ama kısa şu fani dünyada geçirdiğimiz sürenin bir İLK nefesi var, bir de son.. Ve ikisi arasında milyonlarca kez.. Farkında bile olmadan..

Dedik ya; insanoğlunun hayatta kalabilmesi için vaz geçmediği basit bir eylem.. Evet; basit, sıradan, olağan bir eylem.. Ama ne kadar önemli ne kadar hayati olduğunun farkında mısınız?.. Hadi onu fark ettiniz diyelim, NEFES alıp veriyoruz ama bunu doğru, doğanın kurallarına göre mi yapıyoruz?.. Bitmedi..

NEFES alıp verme ile KİŞİLİK ve İNSAN ANATOMİSİ arasında çok büyük bir bağ olduğunu hiç duydunuz mu?.. Düşündünüz mü?

Şiirlere şarkılara, romanlara filmlere konu olan NEFES konusunda Türkiye’de bir ilk.. Türkiye’nin iki önemli insanı bir proje hazırlamışlar:

NEFES ANALİZİ..

Bu iki insandan birincisi; TANER AKKUŞ.. Analiz uzmanı, araştırmacı, yazar..

İkincisi bir hanımefendi: ZEHRA BİNİCİ.. Klinik psikolog.. Yazar.. Konuyla ilgili pek çok kitabı var..

Tamam NEFES; canlılığımızın bir garantisi ve de yaşamın devamı için son derece gerekli..

Ama nefes konusunda; kaçırdığımız önemli bir durum var. Fiziksel ve ruhsal rahatsızlıkların temelinde doğru nefes almamanın etkisi çok büyük.

Nefes alıp verme vücudun her bir organını için önemlidir. Bir çoğumuz aslına bunu biliriz ve doğru bilmemize rağmen doğru nefes alıp vermenin nasıl olması gerektiğini es geçeriz.

Taner AKKUŞ ve ZEHRA BİNİCİ..

Nefes konusunda yapacakları ile ülkemizde farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.. Öncelikle; insanlarımıza NEFES ANALİZİ’ni anlatmak istiyorlar. Bunun için de hiçbir fedakarlıkta kaçınmıyorlar.. Nedir bu Nefes Analizi?

NEFES alıp nefes verme konusunda 4 çeşit eylemden söz ediyor Akkuş.. Şöyle ki;

1.Kısa nefes alıp uzun vermek

2.Uzun nefes alıp kısa vermek

3.Kısa nefes alıp kısa vermek

4.Uzun nefes alıp uzun vermek

Birincisinden başlayalım;

KISA NEFES ALIP UZUN VERENLER; genel olarak dar gelirli ve çok çile çeken insanlardır. Kendilerine zaman ayırmayan ve yaşama dair tüm güzellikleri kendisi için öteleyen ama başkaları için eli açık ve elinden gelen her şeyi yapan insanlardır.

UZUN NEFES ALIP KISA VERENLER; bencil, rahat ve vurdumduymaz bir kişiliğe sahip olan insanlardır. Hep kendisini düşünür ve çıkarlar üzerine yaşayarak yaptıkları her şeyde çıkar gözeterek uzun yaşayan insanlardır.

KISA NEFES ALIP KISA VERENLER; hayatı kabullenen ve her şeyi olduğu gibi oluruna bırakan insanlardır. Hastalık sahibi olmakla beraber, hayata dair yaşanan olumsuz tüm şeylerde tatsız ve tutsuz bir şekilde az yaşayan negatif ve korkusal insanlardır.

UZUN NEFES ALIP UZUN VERENLER; sportif ve sağlığına düşkün ve canı tatlı olan insanlardır. Kendisini seven, yaşamayı seven, eğlenmeyi seven, gezmeyi seven ve hayata daima pozitif bakabilen (uzun yaşayan) insanlardır.

PEK YAKINDA TELEVİZYONDA

Pek yakında; nefes analizini, doğru nefes alma teknikleri ile zenginleştirilip bir televizyon programıyla halka sunmayı düünüyor Taner Akkuş..

Örneğin; baş ağrısı, agresiflik, öfke ve stres yaşayan bir insan doğru nefes alıp vermiyordur.. Doğru nefes nasıl alınıp verilir sunumunu da mevcut nefes analizi sunumuyla zenginleştirip açıklanacak..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.