Tomurcuk Kooperatifi İleri Dönüşüm Atölyesi... HAYALLER GERÇEK OLDU!

Tomurcuk Kooperatifi İleri Dönüşüm Atölyesi... HAYALLER GERÇEK OLDU!

Tomurcuk Kooperatifi’nin proje ortağı olduğu ‘İleri Dönüşüm ve Farkındalık Defilesinde hayaller gerçek oldu.

Proje ortağı Altıntepe Lions Kulübü ile Tomurcuk Kooperatifi İleri Dönüşüm Atölyesi talip olduğu defilede, girişimci- iş insanı Ayla Erdim, Atıksız Yaşam Platformu ile çevreci aktivist ünlü sanatçı Zeliha Sunal, defile de gençlere destek oldular.

zeliha-downdefile1.jpg

Saint Benoit Lisesi Best Buddies Kulübü ile birlikte gerçekleşen defilede gençler, toplumdaki engelli algısını değiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla podyuma çıktı. Hayallerini gerçekleştiren Tomurcuk Özel Eğitim gençleri, giydikleri kıyafetlerle de geri dönüşüm farkındalığını anlattılar

Lions 118Y Yönetmeni Nur Azad ve Başkanı ile üyeleri ile Tomurcuk Başkanı Gülser Özkan, ile Yasemin Arinel Zeynep Giray Tomurcuk Çocukların anneleri de  hazır bulundu.

Defilede 118Y Lions’a ait olan Kilerci başı Köşkünde gerçekleşti.

TOMURCUK KOOPERATİFİ HAKKINDA:

2006 yılında Istanbul Maltepe’de bir grup zihinsel engelli çocuk annesi tarafından kurulan ve kar amacı gütmeyen bir Sivil Toplum Kuruluşu olan S.S. Tomurcuk Eğitim Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi bu alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk sosyal kooperatifidir.

 Zihinsel engelli bireylerin bağımsız yaşam becerileri kazanması, sosyal hayata adaptasyonu ve istihdamları ile ilgili çalışmalarla birlikte, bu bireylerin topluma tam ve eşit katılım çalışmaları ile toplumdaki engelliye bakışı pozitif yönde değiştirmek üzere savunuculuk ve farkındalık çalışmaları yapmaktadır.

Bu faaliyetlerini gerçekleştirmek için; Özel Yeni Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni,  Atölye21 Downcafe’yi ve Tomurcuk Promosyon Baskı Merkezi’ni hayata geçirmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.