Tamer Karadağlı... "BİRİNCİ SARIAY ÖZEL ÖDÜLÜ" NE LAYIK GÖRÜLDÜ!..

Tamer Karadağlı... "BİRİNCİ SARIAY ÖZEL ÖDÜLÜ" NE LAYIK GÖRÜLDÜ!..

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Prof. Dr. Orhan Kural'ın yaptığı Sarıay Derneği, örnek tutumundan dolayı oyuncu Tamer Karadağlı'yı "Birinci Sarıay Özel Ödülü" ne layık gördü.

Tamer Karadağlı'ya ödülü 21 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan törende takdim edilecek.

Örnek tutumundan dolayı ödüle layık görülen Tamer Karadağlı'nın bu tavrı ile sanat camiasında diğer  sanatçılara da ışık turacağı söyleniyor.

İşte bu özel ve anlamlı ödül töreninin davatiyesi...

Sarıay Derneği, 1953 yılında sigara ile mücadele amacıyla Prof. Dr. Cemal Lokman ve eşi Dr. Sabiha Lokman tarafından kuruldu! O dönemlerde sigaranın zararları bilinmiyor ve tıbben de ispat edilmiyordu. Bu kuruluş muhtemelen Dünya’da sigaranın zararlarını kamuoyuna anlatan ilk dernek oldu. Uzun süre dergi yayınladılar. Sonra bu değerli insanların vefatı ile dernek maalesef kapandı. Ama “Hafız Cemal Lokman Hekim ve Eşi Sabiha Lokman Hekim Sağlık Vakfı” çalışmalarına devam etti.

Biz bu tarihi derneği hocamız Prof. Dr. Zeki KILIÇASLAN’ın öneri ile tekrar canlandırma kararı aldık. “Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği”nin ismini çok sayıda bürokratik işlemleri halledip “Sarıay” olarak değiştirildi.

 Yönetim kurulunda Prof. Dr Orhan KURAL(kurucu başkan), Prof. Dr. İbrahim KELEŞ, Prof. Dr. Zeki KILIÇASLAN, Doç. Dr. Havva ALTUNÇUL, Doç. Dr. Vehbi ALTUNÇUL, Dr. Hasan ŞAHAN ve Yeşim BABACAN gibi önemli isimler bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.