Saba Tümer... TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI!

Saba Tümer... TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI!

Saba Tümer, fotoğraflarını izinsiz kullanan ilaç firmasına açtığı davadan 30 bin TL tazminat kazandı. Mahkeme, firmanın internet sitesinde yayımladığı ünlü sunucunun isminin ve görsellerinin kaldırılmasına karar verdi.

Sözcü'nün haberine göre; bir ilaç firması Saba Tümer’e piyasaya süreceği diş parlatıcı ürünün reklamlarında oynamak için teklif yaptı ama taraflar anlaşamadığı için sözleşme imzalanmadı.

Buna rağmen firma, internet sitesinde ürününü tanıtmak için Saba Tümer’in gülümseyen 10 fotoğrafını kullandı.

Ayrıca ürün reklamını ünlü sunucunun ismini kullanarak yaptı ve diş parlatıcısını Tümerin de kullandığını belirtti.


Bunun üzerine Tümer, firmaya adını ve fotoğraflarını izinsiz olarak kullandığı gerekçesiyle dava açtı. Tümer firmanın ‘haksız ticari kazanç sağladığını’ iddia ederek, 150 bin TL maddi ve 20 bin TL manevi tazminat istedi.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada Saba Tümer’in avukatı Samet Topçu, davanın kabulünü istedi. İlaç firmasının avukatı Ebru Tardu da davanın reddini istedi.

Mahkeme, ilaç firmasının Saba Tümer’in adını, soyadını, görsellerini internet sitesinde, reklam ve ilanlarda kullanmasının önlenmesine karar vererek 25 bin TLmaddi, 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.