Niyazi Koyuncu - Selçuk Balcı... ESKİŞEHİR'DE 'FAKÜLTE' AÇTILAR!

Niyazi Koyuncu - Selçuk Balcı... ESKİŞEHİR'DE 'FAKÜLTE' AÇTILAR!

Türkiye'nin ünlü isimleri plaj alıp mekan açarken Karadeniz Müziğinin sevilen isimleri Niyazi Koyuncu ve Selçuk Balcı Eskişehir'e Fakülte ismiyle yeni bir mekan açtı.

  Performans Hal olarak faaliyet gösterecek olan işletme Eskişehir'de ünlü isimlerin sahne alacağı bir mekan olarak adından söz ettirmeye hazırlanırken aynı zamanda kentte yerel müzisyenlere de performanslarını göstermek için fırsat sunacak. Eskişehir'in üniversite ve sanat kenti özelliğine de sanatsal faaliyetlerle katkı sunacak.

 

NEDEN BEACH DEĞİL ESKİŞEHİR?

 

Açılışta heyecanlarını paylaşan Niyazi Koyuncu ve Selçuk Balcı Eskişehir'in kendileri için olan önemine değinirken Niyazi Koyuncu 4 yıl üniversite hayatının Eskişehir'de geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Ben 4 yıl Eskişehir'de yaşadım. Çok şey yaşadığım ve çok sevdiğim bir şehir. O zaman da müzik yapıyordum şimdi de yapıyorum. Burada gerçekten alternatif bir sahneye müziğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Anadolu şehri olması bizi daha da cezbeden birşey. Türkiye'nin heyeri bizim ama biz daha çok Anadolu Çocuğuyuz. O yüzden Eskişehir'i seçtik.

 

Burada sadece müzik değil bar tiyatroları, resim sergileri, edebiyat söyleşileri olacak. Umarım güzel şeyler olur.  Asıl kaygımız o iyi bir sanat yapacak yere ihtiyaç vardı. Umarım o boşluğu biz doldurabiliriz, istediğimiz şehirde burada hayallerimizi gerçekleştirebiliriz.

 

Öğrencilerle aynı müzikleri dinlediğimizi düşünüyorum. Eskişehir'de öğrenciyken hep sahne izlemek sahne almak isterdik. Burada o ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum.

Çünkü çok güzel müzik yapan gruplar var burada. Ama sahne verilmiyor yada imkan olmuyor. Bu noktada kendi alternatifini kendisi yaratacak bir sanat merkezi yapmak derdimiz. Umarım bir merhem olur bu derdimize."

 

Mekanın diğer ortağı Selçuk Balcı da Niyazi Koyuncu'ya katıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

 

"Kendi yaptığımız müzik Karadeniz Müziği ama biraz onun dışına çıkalım istedik. Başka kültür ve müziklerle insanları buluşturalım.

Bir de kendi yerimiz, bir evimiz olsun istedik. Neden Eskişehir'i seçtik Niyazi güzel açıkladı. Zaten Niyazi gel Selçuk birlikte yerimiz olsun dediği için ben de Eskişehir'deyim. Bende seviyorum Eskişehir'i."

Haber - Fotoğraf - Görüntü: Metin Kamber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.