Nil Karaibrahimgil... KLİPTE TERAPİST OLDU!

Nil Karaibrahimgil... KLİPTE TERAPİST OLDU!

Nil Karaibrahimgil, yaz aylarını yeni single’ı “İyi ki” ile karşılıyor. Ünlü şarkıcı, 14 Temmuz’da DMC etiketiyle çıkacak single’ıyla herkesi dansa davet ediyor.

Müzik dünyasının en üretken ve en renkli isimlerinden Nil Karaibrahimgil, 2018 yazı için çok özel bir şarkı hazırladı.

Başarılı sanatçı, önce akustik versiyonunu yazdığı “İyi ki” adlı bestesinin hareketli bir yaz şarkısına nasıl dönüştüğünü şöyle anlattı:

“İyi ki’yi once her zamanki gibi gitarimla besteledim. söz ve müzik hep ayni anda geliyor yine öyle oldu. Onu Nilinisleri studyomuz da, ezgiyle çok sade kaydettik. Sadece yayli ekledik. 

Sonra bu halini yaz için biraz hüzünlü buldum ve Mustafa Ceceli’yle onu bir dans şarkisi haline getirdik.

Şarki tamamen değisti. Bu haline de klip çektik. Diğerine de çekmek istiyorum sonbahara.’

SINGLE’DA ŞARKININ İKi FARKLİ VERSİYONU DA VAR

Akustik versiyon kendinle başbaşa dinlemek için. Aynı şarkı olmalarına rağmen, ayrı yumurta ikizleri gibiler. Biri kız, biri oğlan. Biri dışa dönük iyimser, öbürü içe donuk kirik. 

KLİPTE TERAPİST OLDU DANS ETTİRDİ

SARKİNİN KLİP FİKRİ DE NİL’E AİT
‘İyi ki” şarkısının video klibi, Belçika’da yaşayan ve başarılı reklam filmleriyle adından söz ettiren Serdar Dönmez’in yönetmenliğinde çekildi. 

Klipte her zamanki gibi şarki söylemek yerine, bir grup seansinin terapisti olmayi hayal ettim. Herkes dans ederek iyileşecekti.

Dansın iyileştirici gücü olduğuna inanıyorum. Başta üzgün bezgin terapi grubu, nakaratta bir anda çılgınlar gibi dans ederek iyileşiyor.

Terapi grubu, gerçekçi olması için dansçı olmayan gerçek insanlardan seçildi. Klipte yer alan 10 kişinin sadece dördü dansçı. 

‘İyi ki'de bizi hiç bilmeyen biri gelsin ve bizi hiç dans etmediğimiz gibi dans ettirsin istedim. İngiltere’den gelen koreografımız Stephan harikalar yarattı.

Stephan, provalarda şeker yememizi de yasakladı! ‘Enerjiniz yarım saat yükselir sonra iki saat düşer’ dedi. Terapi grubu üç gün, günde 10 saat çalıştı.

Ayrılırken herkes bu terapi seansının müzikalini yapmak istedi. Hepimiz prova ve çekim gününde terapide gibiydik zaten. 'İyi ki'nin terapi fikrini belki de, son zamanlarda çok duyduğum ‘bize iyi geliyorsunuz’ lafı verdi. 

ÇEKİMLERİN TATLI SÜRPRİZİ: BABANNEM DE O OKULDANMIŞ!

Klip çekimleri sırasında Nil Karaibrahimgil için tatlı bir tesadüf de yaşandı. Ünlü şarkıcı, o özel tesadüfü şöyle anlattı:

“Klibin en zor yanı, akşam 8’de motor denmesiydi. Sabah 8’e kadar dans ettik, şarkı söyledik. Çağaloğlu Anadolu Lisesi’nin kızlar yatakhanesi bütün gece uyumadı.

Sonradan öğrendim ki, hiç tanışma şansım olmayan babaannem şair Saliha Anıl da o okul’danmiş.’ 

Nilin klipteki kiyafeti 
Marine Serre Tasarimi.

“İyi ki” single’ı 14 Temmuz Cumartesi günü DMC etiketiyle netd’de, sonra da hem muzik marketlerde, hem de dijital platformlarda yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.