Kadir Tapucu... BEŞİKTAŞ'A AÇTIĞI TELİF DAVASINI KAZANDI!

Kadir Tapucu... BEŞİKTAŞ'A AÇTIĞI TELİF DAVASINI KAZANDI!

“Dönüşüm Muhteşem Olacak” adlı şarkıyı izinsiz kullandıkları iddiasıyla Beşiktaş Kulübü ile Vodafone GSM şirketine dava açan şarkıcı Kadir Tapucu, 90 bin lira maddi 10 bin lira da manevi olmak üzere 100 bin lira tazminat almaya hak kazandı.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre; İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne iki yıl önce dava açan Kadir Tapucu,‘Dönüşüm Muhteşem Olacak’ adlı eserin bestesi ve sözlerinin kendisine ait olduğunu bu eserin kendisine ait olduğunu da MESAM tarafından belgelendiğini söyledi.

90’lı yılların sevilen şarkılarından biri olan eser, iddiaya göre BJK’nin futbol maçlarında kullanıldı ve davalılara ait logoların hemen altında yer aldı. Maçlarda slogan şeklinde söylenen şarkı için Kadir Tapucu’dan izin alınmadı.

Tapucu’yu haklı bulan mahkeme, Beşiktaş Spor Kulübü ile GSM şirketinin 7 Kasım 2014 tarihinden işleyecek faiziyle birlikte davacı Tapucu’ya maddi hak ihlali olarak 90 bin ve 10 bin lira manevi tazminat olmak üzere 100 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.