Işın Karaca... ‘PİYASANIN NE DÜŞÜNDÜĞÜ HİÇ UMRUMDA OLMADI!'

Işın Karaca... ‘PİYASANIN NE DÜŞÜNDÜĞÜ HİÇ UMRUMDA OLMADI!'

Eylül ayında senfoni albümünü çıkarmaya hazırlanan Işın Karaca, Kral Müzik web sitesi için gazeteci Serhat Tekin’in sorularını yanıtladı. Senfoni albümü öncesi Sefa Cheshmberah ile ‘Helal Değil’ isimli bir single çıkaracağının müjdesini veren Karaca, tempolu bir dönemde olduğunu söyledi.

Serhat Tekin’in ‘ Riskli değil mi senfoni albümü çıkarmak? Satış kaygın var mı?’ sorusuna, ‘ Çok piyasayı düşünerek hareket etmiyorum. Piyasanın ne düşündüğü ve nasıl müziklerin sattığı kariyerim boyunca hiç umurumda olmadı.’ cevabını veren Karaca, tek rakibinin yine kendisi olduğunu söyledi.

Işın Karaca, Serhat Tekin’in ‘Son zamanlarda dinlediğin, seni heyecanlandıran şarkılar veya şarkıcılar yok mu?’ sorusuna ise; ‘ Ne yazık ki çok aynı geliyor duyduğum şarkılar. Listelerdeki algoritmalardan da hiç hoşnut değilim.

Çok savaşan, güzel müzikler de var ama bir şekilde paylaşılamıyorlar ve algoritma onları öne çıkarmıyor. Haksız rekabetin olduğu bir ortamda yarışıyoruz. Paran varsa varsın. Paran yoksa yoksun. Böyle bir sistem oldu ne yazık ki.

Elbette bunların arasında sıyrılan güzel işler oluyor ama beni yine eski müzikler çekiyor. Sanırım 2005 ya da 2006 en beğendiğim albümlerin çıkış tarihleri. Ondan sonrasında pek bir şey dinleyebildiğimi söyleyemem.

Şarkılar şarkı formatında değil. Ya prozodi hataları var ya da edebiyattan yoksun. Anlayacağın müzikten bana biraz uzak geliyor şarkılar.’ cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.