İBB Şehir Tiyatroları... "TEŞEKKÜRLER İSTANBUL"!..

İBB Şehir Tiyatroları... "TEŞEKKÜRLER İSTANBUL"!..

2017-2018 tiyatro sezonunda 31’i yerli olmak üzere toplam 46 oyun ve 1508 seansta 567.000 seyirciye ulaşarak, sahnelerimizde %93 doluluk oranına ulaşıldı.

Yılın en iyi projesi, kadın oyuncusu, erkek oyuncusu, dramaturgu,  yönetmeni, kostüm tasarımı gibi farklı dallarda da 15 ödül kazanıldı.

İBB Şehir Tiyatroları’nın artık bir gelenek haline getirdiği “Yaz Oyunları,” Cibali Karakolu, Ay Işığında Şamata, Bizim Aile oyunlarıyla, 2-9 Haziran 2018 tarihleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluştu.

Canı pahasına ülkemizin sınırlarını koruyan askerimizle kucaklaşmak, Afrin operasyonundaki asker ailelerine, yöre halkına manevi destek için 5 Mart 2018 tarihinde Hatay’a, 6 Mart 2018 tarihinde İskenderun’a; yönetim, sanatçı ve teknik ekibimizin katıldığı bir turne gerçekleştirdik. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Sızı” adlı oyunu, 34. Saraybosna Kış Festivali kapsamında Sarayevo National Theatre’de Bosnalı seyircilerle ve Boşnakça metinin üst yazı desteği sayesinde buluştu.

İBB Şehir Tiyatroları oyunları, sezon boyunca düzenlenen turnelerde Lefkoşa, Girne, Hatay, Giresun, Bursa, Burdur, Adana, Adapazarı, Kütahya, İzmir, Diyarbakır, Erzincan’ın yanı sıra İstanbul’un Başakşehir, Küçükçekmece, Tuzla, Kadıköy ilçelerinde sahne aldı.

23-27 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlediğimiz 34. Çocuk Şenliği’nde şehit ve gazi çocuklarının katıldığı açılış etkinliklerinde dans gösterisi, konser, Hacivat ve Karagöz animasyonu miniklerle buluştu.

Çocuk Şenliği süresince öykü atölyesi, piyano eşliğinde çocuk şarkıları korosu konseri, masal şarkıları konseri ve birçok söyleşi düzenlendi.

9-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlediğimiz 34. Genç Günler’de,  lise gruplarının 27 seans, konservatuvarların 24 seans, tiyatro kulüp ve topluluklarının 21 seans, misafir tiyatro ekiplerinin 17 seans ve İBB Şehir Tiyatroları’nın 3 seans oyunu sahne aldı.

Genç Günler boyunca tiyatromuzun usta sanatçı, yazar ve yönetmenlerinin katıldığı atölye çalışmalarında gençlere, uygulamaya yönelik eğitimler verildi.

2017-2018 sezonu boyunca beğeniyle izlenen Sızı, Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar, Bizim Aile, Ben Çağırmadım, Nora-Bir Bebek Evi, Makedonya Gamzesi oyunlarımızın galalarını gerçekleştirdik.

Gala davetlerine sanatçı, gazeteci, akademisyen, eleştirmen, bürokratların da aralarında bulunduğu İstanbul’un kültür hayatına yön veren birçok davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.