"BİR GECE"DE OLANLAR...

"BİR GECE"DE OLANLAR...

Türk Sineması'nda film bolluğu yaşanıyor. Haftada en az 3 gala yapılıyor, yani hafta 3-4 film vizyona giriyor.

Yok yok gişeleri değil değineceğim konu. Gişeyi herkes konuşuyor.

Filmin tanıtımı için, daha büyük kitlelere ulaşabilmesi için yapılan tanıtımlar, reklamlar, gazete ve televizyon röportajları; yani yapımın medya ile buluşması...

Yapımcıdan tutun da, yönetmene, oyuncuya kadar gerekliliktir filmin tanıtımı için yapılan röportajlar...

Film çekilmeye başlamadan önce medyaya duyurulur, sonrasında filmin setine medya temsilcileri davet edilir; galaya kadar bu davetler devam eder, gala gecesinde sinema eleştirmenleri, medya temsilcileri, ünlü konuklar o galaya davet edilir; edilir ki filmin tanıtımı olsun; olsun ki insanların aklında kalan küçük ya da büyük detaylar, doneler neticesi film izlensin, gişesi iyi olsun, başarılı filmler arasına girsin yapım.

Oyuncu nasıl parasını alıp kamera önünde rolünü yaptı ise, yapımcı da verdiği paranın karşılığını alsın. Alsın ki, yeni filmler yapılabilsin! Güzel bir döngü değil mi...

Senaryosunu Ufuk Gökkaya'nın, yönetmenliğini Ulaş Yiğit Ülker'in üstlendiği, Hakan Eratik ve Wilma Elles'in başrollerini paylaştığı; Ali Pınar, Adem Yılmaz, Muhammed Cangören, Özgür Emre Yıldırım, Efe Deprem'in rol aldığı, konusu psikolojik drama olan film "Bir Gece"nin basın davetindeydik geçtiğimiz hafta...

Zaten bu yazı da "Bir Gece" de olanlar nedeniyle oluştu...Filmde emeği geçenler, oyuncular, sinema eleştirmenleri, kültür sanat, haber ve magazin gazetecileri ile birlikte; önce film izlendi.

Ardından tüm oyuncular kameraların karşısına geçip röportaj yaptılar. Kalabalık bir grup oldukları için de, Hakan Eratik'in cümleleri dışında, diğer oyunculardan verimli, sıcak cümleler duyulmadı...

Duyulmayınca da, haberciler filmin başrol oyuncuları Hakan Eratik ve Wilma Elles'den yanyana, ikili bir başka röportaj almak istediler... Bu habercilerin içinde malumunuz ben de vardım!

O andan itibaren Wilma Elles'in sinema salonuna kaçması ve dışarı çıkmak istememesi durumu başladı...

Elles'in menajeri olduğunu söyleyen bayan yanıma gelip kendini tanıttıktan sonra "Wilma Hanım, 1 saatlik bir röportaja girecek, o yüzden röportaj veremeyecek" dedi.

Bilmeyenler için konuyu açıyorum, "1 saatlik röportaja girecek" diye bir tabir gazetecilikte, medya da yoktur!

Bu tamamen "röportaj yapmak istemiyoruz, size de desteksiz bir yalan söylüyoruz" demektir!

Konuyu uzatmayayım, filmin yapımcısı ve yönetmeni Ulaş Yiğit Ülker'in araya girip, ricacı olmasıyla birlikte Wilma Elles gazetecilerin yanına dönüp, son derece isteksiz, istemsiz bir röportaj yaptı; siz medya da olsanız, bu röportajı haber haline getiremezsiniz diyeyim; anlayın işte durumu!

Kompozisyon yazarken, okulda bize öğretilen ana tema neydi, giriş-gelişme-sonuç!Girişi yaptım, gelişmeleri anlattım. Gelelim sonuç'a!

Ünlüler, sanatçılar, film sanatçıları, oyuncular, şarkıcılar, sanaatkarlar, starlar, divalar, kraliçeler, prensesler; titriniz her ne ise!

Özel hayatınızda istediğiniz röportajı yapıp, yapmamakta serbestsiniz! Kimse size çıkıp da, bana niye evini açmıyorsun, bana niye yeni sevgilinle röportaj vermiyorsun demez, diyemez!

Ama iş, onlarca, yüzlerce kişinin emeği olan bir "sinema filmi"ne gelirse, emeğe yazıktır, günahtır! Madem bu filmde oynadın, o zaman son olarak bir destek daha var ki, film büyük kitlelere ulaşsın.

Filmin yapımcısı ve yönetmeni olan Ulaş Yiğit Ülker'in kısıtlı bütçeyle, bilmediğiniz ne emek, ne ter, ne uğraşla çektiği filmi için, sırf Wilma Elles yüzünden gala da yapamadığını öğrendim. Zar zor bu basın gösterimine ikna etmiş Ulaş Bey Wilma Elles'i; o röportajlarda da işte böylesi durumlar yaşandı.

Peki... Çocuk gibi değil mi o sinema filmi? Çocuğunun aşılarını yaptırdın, doktoruna götürdün, yürüteç aldın adım atmasına yardımcı oldun, anaokuluna yazdırdın, ilkokula, liseye gönderdin de, çektiğin filmin adım atmasına niye yardımcı olmuyorsun, o filme niye bir yürüteç almıyorsun, ya da niye okula yazdırmıyorsun?

Umarım, her şeye rağmen "Bir Gece"nin yolu, şansı açık olur, gişesi güzel olur...

"Bir Gece" tam bir festival filmi, festivallerde ödüller alır! Ödülleri almaya da Wilma Elles hariç, tüm filme emeği geçen teknik ekip ve oyuncular gider!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.