Ali Akaçça - Harun Gürbüz… 2 AKADEMİSYEN MÜZİSYENDEN “RÖPRİZ”(*) ALBÜMÜ

Ali Akaçça - Harun Gürbüz… 2 AKADEMİSYEN MÜZİSYENDEN “RÖPRİZ”(*) ALBÜMÜ

Toplamda 9 adet şarkıya yer verilen albümde 3 tane Sezen Aksu şarkısı da seslendirildi.Albümün aranjörlüğünü Röpriz grubunun piyanisti ve aranjörü Ali Akaçça yaptı. Harun Gürbüz; aranje edilmiş şarkılara kemanıyla ve sesiyle hayat verdi. (*)Röpriz; müzikte tekrar anlamına gelmektedir grup her tarz parçaları kendilerine has bir tavırla seslendirdikleri için grubun ismine Röpriz demeyi uygun gördü

Studio Tiem’de hazırlanan albümün tonmaesterliğini, mix ve masteringini Turgut Moğolkanlı yaptı. Bu başucu yapıtını kıymetli müzikseverlerle buluşturan ise Bordo Müzik Yapım Şirketi yöneticisi ve prodüktörü Medeni Uçar oldu.

Röpriz grubunun “Yas” isimli albümü Bordo Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda ve YouTube kanalında müzikseverlerle buluştu.

ropriz1.jpg

HARUN GÜRBÜZ KİMDİR?

İzmir’de müzik hayatına merhaba diyen Gürbüz; bu süreçte Ayhan Sökmen, Avni Anıl, Yılmaz Yüksel, Kutlu Payaslı gibi çok değerli hocalardan dersler aldı.

2002 yılında Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı (TSM) Ses Eğitimi bölümünü kazanan Harun Gürbüz, 2007 yılında derece ile mezun oldu. Akabinde akademik kariyerine İstanbul’da devam eden sanatçı ; T.C Haliç Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini Türk Müziği Ana Sanat Dalı bölümünde tamamladı. Yard. Doç. Çetin Körükçü ve Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın asistanlığını da yapan Gürbüz; yine aynı kurumda Türk Sanat Müziği repertuvar ve Geleneksel Türk Müziği Solfej ve Nazariyat dersleri vererek 2009-2014 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Ses sanatçılığının yanında profesyonel olarak keman ve viyola da çalmaktadır.

Sanat hayatına hızla devam eden Harun Gürbüz; ulusal ve uluslararası platformlarda çok sayıda konserler vermiştir. Aynı hızda sahne çalışmaları da devam etmektedir.

ALİ AKAÇÇA KİMDİR;

Ege Üniversitesi Devlet konservatuvarı ve Haliç üniversitesi konservatuvarı da Piyano öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Rafet El Roman, Ahmet Özhan, Emel Sayın gibi birçok sanatçının orkestra şefliği yaptı ve sahnede piyano ile eşlik etti.

Bir çok sanatçının albümünde Aranjörlük ve müzik yönetmenliği yaptı .Kendi beste ve düzenlemelerinde oluşan 8 enstrümantal albümü’ de vardır.Bir çok film, dizi film, reklam  müzikleri yaptı.

Albümde yer alan şarkılar;

  • Yas (Sezen Aksu)
  • Ah İstanbul (Sezen Aksu)
  • İkinci Bahar (Sezen Aksu)
  • Kapıldım Gidiyorum
  • Kimseye Etmem Şikayet
  • Bir İhtimal Daha Var
  • Gam Zedeyim Deva Bulmam
  • İmkansız (Zekai Tunca)
  • Makber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.